Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Vīrietis vienā vakarā pamanās iegūt veselus divus sodus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pagājušajā nedēļas nogalē Valsts policijas darbinieki, patrulējot kopā ar Pāvilostas novada pašvaldības policiju uz ielas braucamās daļas pamanīja vīrieti, kurš bija acīmredzamā alkohola reibumā, tāpat viņš sabiedriskā vietā turpināja lietot alkoholisko dzērienu. Vīrietim tika izskaidrots, ka sabiedriskā vietā lietot alkoholu no atvērtas pudeles nav atļauts un viņam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Taču vīrietis savas pretlikumīgās darbības turpināja un nepakļāvās Valsts policijas darbinieku likumīgai prasībai, kā arī kļuva agresīvs.

13.jūlijā ap pulksten 19:10 Valsts policijas darbinieki, patrulējot kopā ar Pāvilostas novada pašvaldības policiju Pāvilostā, Dzintaru ielā pie Upesmuižas estrādes ievēroja, ka pa Dzintaru ielas braucamo daļu iet vīrietis, būdams alkohola reibuma stāvoklī. Vīrietim rokās bija alkoholisks dzēriens - alus, kuru viņš, pat redzot policijas klātbūtni, turpināja dzert. Vīrietis tika aizturēts un viņam tika paskaidrots, ka sabiedriskā vietā lietot alkoholu no atvērtas pudeles nav atļauts. Par minēto pārkāpumu vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā.

Pēc administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas vīrietis kļuva agresīvs, turpināja lietot alkoholu sabiedriskā vietā un apdraudēja satiksmes drošību, atrodoties uz ceļa braucamās daļas priekšā automašīnām. Vīrietis uz policijas darbinieku prasību pārtraukt darbības nereaģēja. Tāpat pie administratīvās arestēšanas vīrietis izrādīja fizisku pretošanos, tāpēc, lai personu savaldītu, viņam tika uzlikti roku dzelži. Vīrietis tika nogādāts Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē Liepājā, Bāriņu ielā 3, kur viņam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas iestādes darbinieku prasībai.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka, pašvaldības policijas darbinieka, robežsarga vai zemessarga, kā arī karavīra likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus, uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.

Savukārt par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība, vai par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.