Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Publicēts Levita viesu saraksts; kādēļ bez Dukuriem, Irbes un Rimšēviča?

© F64 Photo Agency

Valsts prezidenta mājaslapā publicēts pilns saraksts ar Egila Levita inaugurācijas balles viesiem, kuri bija ielūgti uz svinīgo pasākumu.

Interesanti, ka uz pasākumu nebija ielūgts Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Savukārt jau vēstījām, ka hokejists Ralfs Freibergs izcēla faktu, ka pasākumā nav manīti Latvijas sportisti.

Ar viesu sarakstu, kas veido 24 lappuses, vari iepazīties šeit.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas, 8. jūlijā notika jaunievēlētā Valsts prezidenta Egila Levita svinīgā solījuma nodošana Saeimā, kā arī inaugurācijas pasākums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LN).

Uz Levita inaugurācijai veltītu pasākumu bija ieradušies vairāki simti sabiedrībā zināmu dažādu nozaru pārstāvju.

Tikties ar Levitu ieradās visi atjaunotās Latvijas bijušie Valsts prezidenti, kā arī bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Klātesošo vidū bija esošie un bijuši Saeimas un pašvaldību deputāti, vietvaru vadītāji, Eiropas Parlamenta deputāti, ministri.

Uz pasākumu ieradušies arī dažādu reliģisko konfesiju vadītāji, kultūras darbinieki, sporta organizāciju vadība, uzņēmēji un to organizācijas, mediķi, studentu korporāciju pārstāvji un citi. Tāpat Levita sveikšanu apmeklēja arī vairāku valstu vēstnieki.