Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

"Vēlos uzrunāt sabiedrību"; Baiba Broka nāk klajā ar paziņojumu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētā un vakar no izolatora atbrīvotā Latvijas Universitātes rektora vietniece Baiba Broka sociālajos tīklos publicējusi ierakstu.

Baiba skaidro notikušo, uzsverot, ka informācija par viņu medijos bijusi diezgan nepilnīga un dažādi interpretēta, iespējams, informācijas trūkuma dēļ.

"Iepriekšējās diennaktis man pagāja satraukumiem pilnas - arī plašsaziņas līdzekļos parādījusies informācija - jāsaka, ka diezgan nepilnīga un dažādi interpretēta, iespējams, informācijas trūkuma dēļ. Tādēļ vēlos uzrunāt Latvijas sabiedrību, lai kliedētu neskaidrības un sniegtu informāciju par notiekošo.


Informācija par to, ka esmu bijusi aizturēta, ir patiesa, taču jāuzsver, ka tomēr ne gluži tādā interpretācijā kā tas tika un vēl joprojām tiek pasniegts.
Aizvakar manā darbavietā Latvijas Universitātē ieradās KNAB darbinieks un veica pārrunas ar mani saistībā ar kādas personas iesniegumu. Atbildot uz jautājumiem, esmu sniegusi visu manā rīcībā esošo informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanas procesā.

Es pilnībā uzticos Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm, tostarp KNAB. KNAB darbinieki bija ļoti profesionāli un cilvēcīgi, bez bravūras un varas apliecināšanas kāres.


Savukārt tas, ko es šobrīd lietas labā varu darīt, ir sniegt atbildes uz visiem tiesībsargājošo institūciju jautājumiem. Esmu ieinteresēta atrisināt šo absurdo situāciju. Esmu par tīru politiku, tīru sportu, valsts pārvaldi un jebkuru valsts vai pašvaldības iestādi, kā arī godprātīgu darbu sabiedrības interesēs. Korupcijai nav vietas ne Latvijā, ne Rīgā, ne manā darbā un dzīvē!

Šobrīd esmu mājās un vēlos apkopot domas, bet piektdien no rīta kopā ar saviem advokātiem plānoju organizēt preses konferenci, par ko paziņošu vēlāk.

Vienlaicīgi informēju, ka uz laiku esmu atteikusies ieņemt Rīgas domes Nacionālās Apvienības frakcijas priekšsēdētāja vietnieces amatu," raksta Broka.

Jāatgādina, ka KNAB iepriekš paziņoja, ka birojs ir ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs.

Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro.

Iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai.