Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pierīgā no kāda mitekļa konfiscēti divi lūši; viens, iespējams, uzbrucis saimniekam

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu par savvaļas dzīvnieku kontrabandu. No kādām mājām Pierīgā konfiscēti divi savvaļas kaķi- lūši. Neoficiāli zināms, ka viens no dzīvniekiem, iespējams, pat uzbrucis savam saimniekam, vēsta "Latvijas televīzija".

Latvijas Televīzijai neoficiāli zināms, ka lūšu pāris - aptuveni gadu veca lūšu meitene un lūšu puisis - labos apstākļos, īpašos voljēros turēti kā mājdzīvnieki. Savvaļas dzīvniekus Latvijas normatīvie akti neaizliedz turēt mājās. Taču tiem jābūt legāli iegādātiem, un ir jānodrošina dzīvniekiem labi dzīvošanas apstākļi, tuvi to dabiskajai videi.
Fakts, ka dzīvnieki izmitināti miteklī policijas redzeslokā nonācis, iespējams, tieši tā iemesla dēļ, ka viens no dzīvniekiem uzbrucis savam ģimenes loceklim, nodarot miesas bojājumus galvas apvidū.
Valsts policijā apstiprina, ka uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 1.daļas par kontrabandu, proti, preču vai citu vērtību ievešanu valstī, apejot muitas kontroli, nedeklarējot ievesto vai noslēpjot to no muitas kontroles. Speciālisti atzīst - visticamāk, tas nozīmē, ka īpašnieki nevar pierādīt dzīvnieku izcelsmi, informē "Latvijas televīzija".

Policijas izņemtie dzīvnieki pašlaik atrodas Rīgas Zooloģiskajā dārzā slēgtā teritorijā.