Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Krievijas pilsonis piedāvājis miljons eiro lielu kukuli policistam; krimināllieta nodota tiesai

© F64

Ģenerālprokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā kāds Krievijas pilsonis apsūdzēts par miljonu eiro liela kukuļa piedāvāšanu Valsts policijas (VP) amatpersonai.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūru LETA informēja, ka pie kriminālatbildības saukta viena fiziska persona par kukuļa daļas piesavināšanos un kukuļdošanas atbalstīšanu lielā apmērā.

Fiziskā persona saņēma kukulim valsts amatpersonai paredzēto naudu 150 000 eiro un no šīs naudas piesavinājās kukuļa daļu, proti, 65 000 eiro. Kukulis bija paredzēts, lai policists, izmantojot savu dienesta stāvokli, kriminālprocesā panāktu aresta atcelšanu mantai.

Tāpat apsūdzētā persona, rīkodamās kāda uzņēmuma interesēs, sarunāja tikšanos ar valsts amatpersonu, piedāvāja kukuli 1 000 000 eiro un nodeva kukuļa daļu 85 000 eiro.

Kopumā kriminālprocesā izņemti 150 000 eiro un uzlikts arests kāda uzņēmuma mantai - finanšu līdzekļiem 33 001 633 eiro apmērā. Lietā arī sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu uzņēmumam.

No kriminālprocesa izdalīts kriminālprocess pret kukuļdevēju un nosūtīts izmeklēšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).