Izstrādāts krīžu komunikācijas pasākumu plāns

Šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludināts "Krīžu komunikācijas pasākumu plāns", kas varētu palīdzēt operatīvāk reaģēt katastrofu gadījumos.

Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, jaunais plāns paredz veidus, kā panākt plānotu, saskaņotu un koordinētu saziņu krīžu gadījumos, apmācot gan komunikācijā iesaistītās amatpersonas, gan iedzīvotājus.

Plāna projektu ir izstrādājusi ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidotā darba grupa, bet par koordinējošo un kontrolējošo institūciju pasākumu plāna izpildē ir noteikta IeM.

Jaunajā plānā ir paredzēta vienotas valsts pārvaldes iestāžu informācijas aprites kārtības ieviešana, piemēram, katrai ministrijai jāizstrādā sava komunikācijas stratēģija 2010.-2012.gadam un saskaņota kārtība informācijas apritei katastrofu gadījumos.

Plāna projektā ir noteikti arī preventīvie pasākumi, kas paredz sabiedrības informēšanu par pamatnoteikumiem dzīvības, veselības vai īpašuma apdraudējuma apstākļos, piemēram, kā centrālo elektroniskās informācijas avotu iedzīvotājiem veidojot 112 portālu. Paredzēts arī izzināt mobilo sakaru operatoru iespējas iedzīvotāju brīdināšanai ar īsziņu starpniecību katastrofu gadījumos, kā arī popularizēt radio kā galvenā informācijas ieguves kanāla izmantošanu krīzes situācijās.

Lai uzlabotu sabiedrības informētību un gatavību šādām situācijām, iecerēts arī izveidot civilās aizsardzības un drošības mācību programmas vispārējās un vidējās profesionālās izglītības iestādēs, norādīja Skrebele.

Svarīgākais