airBaltic īpašumā ir arī Live Riga zīmols

Preču zīmju "Live Riga", kā arī "Work Riga" un "Feel Riga" īpašnieks ir Latvijas aviokompānija "airBaltic", biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja Patentu valdes eksperts Jānis Ancītis.

Ancītis informēja, ka Patentu valdē 2009.gada 8.decembrī saņemts "airBaltic" pieteikums piecu preču zīmju "Live Riga", "Work Riga", "Feel Riga", "Look Riga" un "Stay Riga" reģistrēšanai.

Preču zīmes "Live Riga", "Work Riga" un "Feel Riga" uz "airBaltic" vārda reģistrētas 2010.gada 20.martā, bet "Look Riga" un "Stay Riga" vēl nav reģistrētas. Viņš paskaidroja, ka ar pēdējo divu preču zīmju reģistrēšanu radās problēmas un, iespējams, tās arī netikšot reģistrētas, jo tā esot grūti saistīt ar vienu biznesa virzienu.

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) direktors Gastons Neimanis biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja, ka "Live Rīga" zīmolu sākotnēji izstrādājis viens no biroja dibinātājiem, nacionālā aviokompānija "airBaltic", kas zīmolu nodevusi RTAB lietošanā.

Neimanis apgalvoja, ka RTAB nemaksājot "airBaltic" zīmola lietošanas maksu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī "airBaltic" pārdevusi savu zīmolu un ar to saistītas piecas preču zīmes Flika uzņēmumam SIA "Baltijas aviācijas sistēmas", kas "airBaltic" kontrolē 47,2%.

Saskaņā ar "airBaltic" 2009.gada auditētajā pārskatā minēto uzņēmuma preču zīmju vērtību 13 miljonu eiro jeb 9,136 miljonu latu apjomā pērn noteicis sertificēts un nozarē atzīts vērtēšanas uzņēmums. Atbilstoši pārdošanas līgumam, norēķini par preču zīmes iegādi jāveic līdz 2010.gada 31.decembrim.

Vienlaikus pārdotas arī preču zīmes "airBaltic.com", "airBaltic Travel.com", "airBaltic Hotels", "Baltic Miles" un "Baltic Taxi".

2009.gada 28.oktobrī Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums "Rīgas Tūrisma attīstības birojs". Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem - aviosabiedrībai "airBaltic", LVRA un ALTA - katram pa 10%.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais