Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jūlija vidū jau divpadsmito reizi Inčukalnā rīkos zirgu dienas

© F64

Jauno jātnieku skola Inčukalnā, Nacionālajā sporta bāzē jūlijā rīkos divpadsmitās Vislatvijas zirgu dienas, kas pulcēs zirgus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Pasākumā varēs vērot sacensības, piedalīties aktivitātēs un uzzināt vairāk par zirgiem un zirgu sportu Latvijā. Sacensību dalībnieki pārsteigs ar dažādiem priekšnesumiem konkūrā - šķēršļu pārvarēšanā - un iejādē mīļāko skaņdarbu pavadībā. Starplaikos lielus un mazus skatītājus priecēs poniju parāde, "Zirgu skolas" zirgi, kas demonstrēs iejādes elementus.

Pasākumu bagātinās Adžilitī suņu šovs, kas ir zirgu mazo draugu suņu sporta veids, tā noteikumos ir zināma līdzība ar konkūra noteikumiem. Bērniem būs iespēja vizināties apkārt dīķim ar ponijiem, fotografēties ar tiem, izzināt staļļa dzīvi, iepazīties ar trušu pilsētiņas dzīvi, lēkāt piepūšamajās atrakcijās un piedalīties seju apgleznošanas meistarklasē, kā arī citās radošās darbnīcās.

12. un 13.jūlijā dienas būs sportiskākas, jo jātnieki sacentīsies konkūrā, pārvarot dažāda augstuma šķēršļus, dienas laikā pakāpeniski paaugstinot šķēršļu augstumu. Sacensību noslēgumā tiks sasniegta 130 centimetru atzīme, ko var pārvarēt tikai pieredzējuši jātnieki un zirgi. Sacensību kulminācija būs vērojama sestdienas vakarā maršrutā "Ride" and drive" viens no skatītāju gaidītākajiem maršrutiem, kurā piedalās divi maskās tērpti komandas dalībnieki, kur viens startē ar zirgu, otrs ar transporta līdzekli.

14.jūlijā no rīta mazie jātnieki ar ponijiem pārvarēs 40 centimetru un 65 centimetru šķēršļu augstumu. Ap plkst.12 skatītājiem būs iespēja redzēt figurālās jāšanas paraugdemonstrējumus, pēc kuriem sekos stafetes maršruts jātniekiem ar ponijiem un palīgiem. Pēc azartiskās stafetes pilnīgi mierīgā pasaulē aizvedīs "Zirgu skola", kas demonstrēs klasiskās iejādes pamatus un sniegs priekšnesumus. Dienas kulminācijā zirgi sacentīsies augstlēkšanā, kur šķēršļu augstums būs sākot no 130 centimetriem. Noslēguma maršrutā jātnieki un dalībnieki startēs tērpos un maskās sevis izvēlētas mūzikas pavadībā, pārvarot 90 centimetru šķēršļu augstumu.

Pasākumā iecerēti arī konkursi, loterijas, viktorīnas, kurās būs iespēja laimēt vērtīgas balvas no sadarbības partneriem. Darbosies kafejnīca, amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš.

Pasākumu rīko Jauno jātnieku skola, kas kopš 2007.gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā, ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem. No 2019.gada komplekss ir ieguvis Nacionālās sporta bāzes statusu.