Melno pirti popularizēs ar datoru

"Jānis, būdams kārtīgs latvietis, ir saglabājis mantojumā melno pirti. Saimniecībā tiek izmantota arī mūsdienīga pirts, taču melnā pirts atšķiras ar to, ka tai nav skursteņa. Šādas ēkas Latvijā tikai retumis sastopamas, jo ikdienā un svētku pasākumiem latvieši ir ierīkojuši pirtis ar atpūtas telpām sev un tūristiem, veidojot viesu mājas," konkursa Pieslēdzies, Latvija! pieteikumā par Jāni raksta Guna.

Viņa stāsta, ka melnajā pirtī Jānis žāvē gaļu un ļauj nopērties ikvienam interesentam. Guna, tāpat kā jebkurš cits Latvijas iedzīvotājs, var pretendēt uz datoru iPad, jo vienīgais šī konkursa nosacījums ir izglītot kādu citu, kuram nav datorprasmju, par to īsumā pastāstot interneta portālā www.piesledzieslatvija.lv "Jānim pašam dators un lietošanas apmācība noderēs, jo viņš studē Latvijas Lauksaimniecības universitātes filiālē Limbažos, bet pašam nav pat minimālāko zināšanu datora lietošanā. Ar datora palīdzību izdotos vairot melnās pirts popularitāti Latvijā un, iespējams, ārpus valsts robežām, jo tā taču ir mūsu senču mantojums," pamato Guna.

Lattelecom sociālā kustība Pieslēdzies, Latvija! otrā sezona ir pagarināta līdz 30. septembrim. Tas nozīmē, ka, izmantojot virtuālo datorskolu Mācies pats!, var apmācīt tos līdzcilvēkus, kuri līdz šim ar datoru nav spējuši strādāt vai arī darījuši to minimāli. Pieciem labākajiem skolēniem Lattelecom dāvās portatīvo datoru. Savukārt, lai arī apmācītājiem būtu gandarījums, izlozes kārtā viens no savas pieredzes izstāstītājiem dāvanā no Lattelecom saņems datoru iPad. Projekta mērķis ir veicināt datora prasmju apgūšanu, parādot plašākai sabiedrībai ieguvumus no mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas ikdienas dzīvē.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais