Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

"KPV LV" Saeimas frakcija atbalsta Nemiro lēmumu atlaist "Latvenergo" padomi

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas vadība pilnībā uzticas ekonomikas ministra Ralfa Nemiro lēmumam atlaist VAS "Latvenergo" padomi un iestāsies par ministru valdības, koalīcijas un Saeimas kontekstā. Šādu viedokli pēc tikšanās ar ministru un uzklausot viņa argumentus par iemesliem padomes atlaišanai pauda Ēriks Pucens, "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks.

"Mums kā partijai šajā jautājumā ir svarīgi divi aspekti - ministra plāns samazināt elektroenerģijas tarifu, ko izjutīs iedzīvotāji, un lielo uzņēmuma padomju kontekstā laba pārvaldība. Esam saņēmuši pārliecību, ka šīs lietas tiek ievērotas, tāpēc mēs kā frakcija un partija iestāsimies par mūsu ministru kā godprātīgu profesionāli," atzīst Pucens.

Šobrīd ekonomikas ministrs ir stingrs savā pārliecībā par kopējā elektrības tarifa samazināšanu. Pēc viņa iniciatīvas aktīvi darbojas starpinstitūciju izveidotā darba grupa, kuras uzdevums ir izstrādāt risinājumus tarifa samazināšanai.

Pucens atgādina, ka "KPV LV" Saeimas frakcijai rūp laba un godprātīga valsts pārvaldība, vadoties pēc OECD vadlīnijām. Tāpēc partijas frakcijas vadība pārrunājusi ar ministru "Latvenergo" padomes atlaišanas iemeslus un guvusi pārliecību, ka ministra rīcība ir bijusi pamatota, likumīga un vērsta sabiedrības interesēs.

Pucens arī norādīja, ka Ekonomikas ministrija jau šobrīd aktīvi strādā pie jaunas padomes iecelšanas kritēriju izstrādes, lai jau visdrīzāk izsludinātu konkursu uz padomes locekļu vakancēm.