Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Policija pārbauda, vai Kaimiņš nav melojis par sēdes kavēšanas iemesliem

© f64

Valsts policijā sākta pārbaude par to, vai Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) nav samelojis par 2.maija parlamenta sēdes kavēšanas iemesliem, tādējādi izvairoties no algas atvilkuma aptuveni 500 eiro apmērā, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).

Kaimiņš nebija apmeklējis šā gada 2.maija Saeimas sēdi un nedēļu vēlāk vērsās parlamenta prezidijā ar lūgumrakstu viņu par kavējumu nesodīt, jo tas esot bijis attaisnots. "Pārstāvēju frakciju, paužot partijas un frakcijas nostāju un viedokli sabiedriskajos plašsaziņas līdzekļos par Latvijas politisko situāciju pirms Eiropas Parlamenta deputātu vēlēšanām," Saeimas prezidijam ar savu parakstu apliecināja Kaimiņš.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka deputātam par Saeimas sēdes neapmeklēšanu bez attaisnojoša iemesla par katru sēdi nosaka sodu 20% apmērā no mēnešalgas. Tā kā šogad Saeimas ierindas deputāta mēneša atalgojums "uz papīra" ir 2963 eiro, tas nozīmē, ka viens vienas Saeimas sēdes neattaisnots kavējums vainīgajam izmaksātu aptuveni 500 eiro, vēsta LA.

Drīz pēc tam deputāta bijušais politiskais kompanjons, advokāta statusu zaudējušais Aldis Gobzems publiski paziņojis, ka Kaimiņš par Saeimas sēdes neapmeklēšanas iemesliem esot melojis, jo "tajā dienā Kaimiņam nebija nekādas preses, tikai bailes tikt atceltam no amatiņa un ikmēneša algas pielikumiņa". "Bija tikai sabijies, ka kungu atbrīvos no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata. Viņš tajā dienā bija ziņotājs likumprojektam, neviens, Ināru Mūrnieci ieskaitot, nezināja par Kaimiņa prombūtni un meklēja Kaimiņu Saeimas plenārsēžu zālē, kad viņam bija jāziņo. Ja Kaimiņš gatavs melot 500 eiro dēļ, tad ir skaidrs, ka melo un melos par jebko," situāciju sociālajā tīklā "Facebook" aprakstījis Gobzems.

25.maijā Valsts policijā saņemts oficiāls iesniegums, kurā lūgts sākt resorisko pārbaudi, lai noskaidrotu, vai 2.maijā Kaimiņš patiešām ir ticies ar "sabiedriskajiem plašsaziņas līdzekļiem" un vai minētā tikšanās, ja tāda tiešām notikusi, ir aizņēmusi visu Saeimas plenārsēdes laiku.

Septiņas dienas pēc iesnieguma nosūtīšanas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī pieņemts lēmums atteikties sākt kriminālprocesu, tomēr 19.jūnijā prokuratūra šo policijas lēmumu atcēlusi un uzdevusi veikt papildu resorisko pārbaudi par sūdzībā izklāstītajām ziņām, materiālu nosūtot atpakaļ policijai.

Kā ziņots, 2.maijā, kad Kaimiņš neieradās uz Saeimas sēdi, notika arī "KPV LV" frakcijas sēde, kurā viņš, pašam klāt neesot, tika atbrīvots no "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata.