Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Algas norādīšana sludinājumos ir īpaši svarīga tiem, kas vēlas atgriezties Latvijā

© pixabay

Latvijā 96% iedzīvotāju pozitīvi vērtē izmaiņas Darba likumā, kas uzņēmumiem uzlika par pienākumu norādīt atalgojuma diapazonu darba sludinājumos, liecina darba portāla "CVMarket.lv" un personālvadības uzņēmuma "Your Move" veiktā aptauja.

Aptaujā 61% respondentu pauduši uzskatu, ka līdz ar izmaiņām likumā ir vieglāk izvēlēties atbilstošas vakances, 19% novērtē iespēju salīdzināt atalgojuma līmeni līdzīgās specialitātēs, bet 16% kā pozitīvāko no izmaiņām norādījuši iespēju gūt reālāku priekšstatu par algām Latvijā.

Aptaujas dati arī liecina, ka 4% respondentu izmaiņas vērtē negatīvi, 2% uzskata, ka uzņēmumi mēdz norādīt nepatiesas algas, lai nodrošinātu lielāku atsaucību uz vakancēm, bet vēl 2% atzīmējuši, ka uz labi atalgotām vakancēm tagad ir lielāka konkurence.

"Your Move" dibinātājs un vadītājs Jānis Kreilis sacīja, ka atalgojuma norādīšana darba sludinājumos ir īpaši svarīgi cilvēkiem, kas pēc vairāku gadu prombūtnes meklē iespējas atgriezties Latvijā, jo viņiem iepriekš bieži vien bija nepareizs priekšstats par to, kāds Latvijā ir algu līmenis.

Savukārt "CVMarket.lv" biznesa attīstības vadītājs Kristaps Kolosovs atzīmēja, ka Latvija ir spērusi milzīgu soli priekšā Lietuvai un Igaunijai, jo atalgojuma līmeņa norādīšana sludinājumos ir būtisks kritērijs, lai veicinātu atklātību starp darba devēju un darba ņēmēju.

"Your Move" un "CVMarket.lv" kopīgi rīkotajā aptaujā piedalījās 1856 respondenti, atbildot anonīmi abās mājaslapās un sociālos tīklos ievietotajās anketās. Aptauja norisinājās no 2019.gada 9.maija līdz 11.jūnijam.