Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO: Igaunijas prezidente dzied Latvijas himnu

© SCANPIX

Šodien Cēsīs ar vērienīgām svinībām tika godināta Cēsu kauju simtgade. Pasākumā piedalījās ar Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida. LTV Ziņu dienesta publicētajā materiālā redzams, ka himnas laikā to godinājusi arī mūsu kaimiņvalsts vadītāja.

Baltijas valstu brīvību var veiksmīgi nodrošināt, tikai rīkojoties kopīgiem spēkiem, jo vienmēr zaudējam, ja esam pa vienam, šodien Cēsīs godinot Cēsu kauju simtgadi, uzsvēra Igaunijas Igaunijas Valsts prezidenti Kersti Kaljulaida.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis atgādināja, ka Cēsu kaujās, kopīga likteņa iedvesmoti, latviešiem palīgā steidzās igauņi. "Karavīru varonība un izcīnītā uzvara Cēsu kaujās atnesa mums pārliecību, ka kopā uzvarēsim pretiniekus un izcīnīsim neatkarīgu Latviju, un nosargāsim neatkarīgu Igauniju," viņš sacīja.

Vējonis uzsvēra, ka arī 100 gadus pēc šīm kaujām Latvijas un sabiedroto karavīri stāv plecu pie pleca, aizstāvot svarīgas vērtības un kopā cīnoties par cilvēktiesībām, tautu pašnoteikšanos, brīvību un taisnīgumu arī ārpus mūsu valstu robežām, prezidenta teikto citē ziņu aģentūra LETA.

Kā atzīmēja Kaljulaida, neatkarības cīņu uzvaras pierādīja, ka Igaunija un Latvija pelnījušas neatkarību un valstiskumu. Tās pierādīja, ka politiskie stāvokļi un šķietami bezcerīga situācija nav nepārvarami šķēršļi, ja vien paši vēlamies un uzdrīkstamies uzstāt uz brīvību, viņa sacīja.

Tāpat Igaunijas prezidente rādījusi piemēru un svinīgajā himnas atskaņošanas brīdī sirsnīgi dziedājusi līdzi.