Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Izstrādājot nodokļu politiku, LM sola, ka vismazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas necietīs

© F64

Nodokļu politika jāveido tā, lai neciestu sociāli vismazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas, iespēju robežās sniedzot viņiem atvieglojumus, pauda Labklājības ministrijā (LM), komentējot Valsts kontroles otrdien publiskotajā revīzijas ziņojumā "Vai nodokļu atlaides un atvieglojumi sasniedz tiem noteiktos mērķus?" secināto.

Pēc ministrijā paustā, izstrādājot nodokļu politikas pamatnostādnes nākamajam periodam, Finanšu ministrija plāno sadarbībā ar nozaru ministrijām iekļaut tajā konkrētu darbības plānu ar termiņiem, kādos visiem nodokļu atvieglojumiem tiks definēti mērķi un sasniedzamie rādītāji. Arī LM aktīvi piedalīšoties šajā procesā.

Ministrijā norādīja, ka LM galvenais uzstādījums šajā ziņā ir bijis un paliek nemainīgs, proti, nodokļu politika ir jāveido tā, lai neciestu sociāli vismazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas, iespēju robežās sniedzot viņiem atvieglojumus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts kontrole aicina pēc būtības pārskatīt nodokļu atvieglojumu sistēmu, atsakoties no nevajadzīgajiem.

Valsts kontrolē norādīja, ka Latvijā ik gadu, uzņēmumiem un iedzīvotājiem piemērojot vairāk nekā 200 dažādus nodokļu atvieglojumus, valsts budžets negūst aptuveni 2,5 miljardus eiro, taču līdz šim nav sistēmiski novērtēts, kuri nodokļu atvieglojumu veidi patiesi ir nepieciešami un kādas problēmas tie ir atrisinājuši.