Svinēs Ventspils 720.dzimšanas dienu

Nedēļas nogalē - no 5.augusta līdz 8.augustam - ar plašu pasākumu programmu Ventspils svinēs Pilsētas svētkus, atzīmējot pilsētas 720.dzimšanas dienu, nra.lv informēja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītāja vietas izpildītāja Kristīne Duļbinska.

Pilsētniekus un viesus svētkos priecēs krāšņais ziedu paklāju festivāls un friziermākslas festivāls, Vecpilsētā darbosies literārais kvartāls un mākslas kvartāls, būs arī daudzu iemīļotais svētku gājiens, spēkavīru cīņas, amatnieku tirdziņš Ostas ielas promenādē, "Muzikālais puķu dārzs" Lielajā laukumā un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pilsētas svētku programma veidota tā, lai ikvienam ventspilniekam un pilsētas viesim būtu iespējams atrast savām interesēm atbilstošu atpūtu un izklaidi.

Svētki iesāksies ar Ventspils šaursliežu dzelzceļa jaunās līnijas atklāšanu, kas būs kā dāvana ventspilniekiem pilsētas dzimšanas dienā. Jaunā līnija ļaus Mazbānītim pilsētniekus un viesus aizvest no muzeja līdz pat Piedzīvojumu parkam, kā arī Piejūras brīvdabas muzejā sāks darboties jaunā šaursliežu dzelzceļam veltītā ekspozīcija. Mazbānītis svētku dienās darbosies no plkst.12 līdz 18, savukārt vēlākos vakaros līdz pat plkst. 21 pasažierus jaunajā līnijā vizinās lokotraktors.

Ventspils Pilsētas svētku neatņemama sastāvdaļa ir starptautiskais ziedu paklāju festivāls. Šogad Ostas ielas promenādē ziedu paklājus apaļā formā ar rādiusu 1,4 m par tēmu "Ziedu sakta" veidos rekordliels floristu komandu skaits - kopskaitā 47. Paklāji būs apskatāmi sestdien un svētdien. Ziedu paklāju festivāls Ventspilī norisināsies jau desmito reizi.

Kā ik gadu, ventspilniekus un pilsētas viesus priecēs tradicionālais svētku gājiens, kurā sevi prezentēs gan dažādas Ventspilī strādājošas iestādes un uzņēmumi, gan arī radu un draugu saimes.

Visvairāk pasākumu tradicionāli norisināsies sestdien, 7.augustā, Ostas ielas promenādē. Šeit ikviens bez ziedu paklāju aplūkošanas varēs iegādāties sev tīkamus suvenīrus un amatnieku darinājumus, noraudzīties, kā cīnās Latvijas labākie spēkavīri un tiek veidotas frizūras friziermākslas festivāla "Jūras Orhideja" ietvaros.

Savukārt Lielajā laukumā būs iespējams paviesoties ventspilnieku sagatavotajā "Muzikālajā puķu dārzā", kurā uzstāsies arī jaunais, talantīgais dziedātājs, ventspilnieks Roberts Pētersons. Vecpilsētas literārajā kvartālā darbosies literāti un jaunākās grāmatas iegādāties mudinās Grāmatu tirgus, bet Vecpilsētas mākslas kvartālā varēs apskatīt grafikas plenēra "Ventspils dokumenta" darbus un piedalīties ideju darbnīcās.

Pašā pievakarē uz skatuves Ostas ielas promenādē kāps leģendārais zviedru mūziķis Roberts Velss, bet pēc tam ikvienu svētku dalībnieku priecēs krāšņa svētku uguņošana.

Svarīgākais