Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kustība "Par!" par valdes priekšsēdētāju atkārtoti ieceļ Pavļutu

© F64

Kustība "Par!" šodien kongresā ievēlēja jaunu, paplašinātu valdi, par kuras priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Daniels Pavļuts, informēja kustības "Par!" pārstāve Amālija Brūvere.

Kongresā partija grozīja statūtus, palielinot valdes locekļu skaitu. Jaunajā valdē atkārtoti tika ievēlēti Pavļuts, veselības ministre Ilze Viņķele, Saeimas deputāti Mārtiņš Staķis un Marija Golubeva. No jauna valdē tika ievēlēta Vita Anda Tērauda, Dace Bluķe, Vladislava Šķēle, Edgars Jēkabsons, Jevgeņijs Lurje, Normunds Mihailovs un Mārtiņš Šteins.

Valdē iepriekš darbojās arī Oskars Kaulēns, Andulis Židkovs, Evita Goša un Kaspars Briškens.

Vēlēšanās piedalījās 152 partijas biedri.

Par valdes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Pavļuts, kurš uzsvēra, ka "galvenais uzdevums jaunajai valdei būs gatavoties pašvaldību vēlēšanām".

Tāpat Kustība “Par!” ievēlēja jaunu Pārskata padomi. Tajā ir ievēlēts Pēteris Viņķelis, Pēteris Pūrītis, Laima Geikina, Baiba Anda Rubesa un Barbara Freiberga.

Kustības "Par!" biedri arī lēma par statūtu grozījumiem, kas paplašināja valdes locekļu skaitu no 9 līdz 11 vietām. Valdē turpmāk jābūt pārstāvētam arī Saeimas frakcijas vadītājam vai tā vietniekam, Eiropas Parlamenta deputātu izvirzītām pārstāvim, Ministru kabineta locekļu virzītam pārstāvim un partijas teritoriālo nodaļu virzītam pārstāvim.

Statūtu grozījumi arī paredz biedru domes un teritoriālo nodaļu izveidi.