Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Traģiska statistika: pērn avārijās Latgalē gājuši bojā trīs nepilngadīgie

© F64

2018.gadā ceļu satiksmes negadījumos Latgalē gājuši bojā trīs nepilngadīgie, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Pērn pārvaldes apkalpojamā teritorijā kopumā reģistrēti 65 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta nepilngadīgas personas. Avārijās 65 bērni guvuši vieglus miesas bojājumus, 13 - smagus miesas bojājumus, bet trīs gājuši bojā.

Vairāk nekā puse - 66% - cietušo nepilngadīgo ir bijuši transportlīdzekļu pasažieri, proti, pagājušogad, atrodoties mašīnā, cietuši 43 nepilngadīgie, turklāt liela daļa - 17 personas - bijuši bērni vecumā līdz sešiem gadiem. Vēl 14 no cietušajiem bijuši vecumā no 14 līdz 17 gadiem.

Policija atgādina, ka bērnus, kuru augums nepārsniedz 150 centimetrus, automašīnā drīkst pārvadāt tikai un vienīgi piesprādzētu ar drošības jostu, bērna vecumam un svaram piemērotā sēdeklītī vai uz bērna svaram atbilstoša paliktņa.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, pārpildītai mašīnai ietriecoties kokā un iebraucot ezerā, dzīvību zaudējis nepilngadīgais. Negadījums noticis pirms plkst.18 uz kāda grants ceļa, kad autovadītājs nav spējis savaldīt "Volvo" un automašīna ietriekusies kokā un iebraukusi ezerā.

Belova stāstīja, ka braucējam nav bijis autovadītāja apliecības. Tāpat automašīnai bija piestiprinātas cita transportlīdzekļa numurzīmes, vadītājs arī nebija apdrošinājis civiltiesisko atbildību. Vēlāk arī noskaidrots, ka 1979.gadā dzimušais pie stūres bija sēdies, būdams teju trīs promiļu reibumā.

Transportlīdzeklī atradušies astoņi cilvēki - četri pieaugušie un četri bērni. Dzīvību negadījumā zaudējis kāds nepilngadīgais, vēl sešiem cilvēkiem bija nepieciešama mediķu palīdzība.