Jūrā ūdens joprojām ir auksts; upēs un ezeros līdz pat +24 grādiem silts

© F64

Jūrā, it īpaši Rīgas līcī, daudzviet saglabājas auksts ūdens, bet upēs un ezeros aizvien var baudīt peldi līdz pat +24 grādiem siltā ūdenī.

Jūrmalas pašvaldības publicētā informācija liecina, ka Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos un Mellužos ūdens temperatūra sestdienas rītā ir aptuveni +10 grādu, bet Jaunķemeros un Kauguros tā sasniedz attiecīgi +14 un +17 grādus.

Dati no satelītiem atklāj, ka Rīgas līcī pie Jūrmalas un Rīgas ūdens temperatūra vietām saglabājas nedaudz zem +10 grādiem, krietni siltāks ūdens var būt seklumā.

Rīgas domes sniegtie dati gan rāda, ka Vakarbuļļu, Daugavgrīvas un Vecāķu pludmalē ūdens temperatūra visu nedēļu, arī sestdienas rītā, svārstījusies ap +15,+16 grādiem.

Ūdens temperatūra Daugavas peldvietās Rīgā +21 grāds, Ķīšezerā +22 grādi un Bābelītes ezerā +23 grādi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra Latvijas piekrastes lielākajā daļā ir +10..+17 grādi, Liepājā - ap +20 grādiem.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros +18..+24 grādi. Siltākais ūdens saglabājas Lielupē, Aiviekstē un Daugavā, kā arī Latgales ezeros.

Jūrā pagaidām nav sākusies zilaļģu ziedēšana.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais