Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Pateicoties iedzīvotājiem, izdevies atrast pazudušo 14 gadus veco puisēnu [papildināts]

© Valsts policija

Valsts policija informē, ka, pateicoties iedzīvotāju atsaucībai un palīdzībai, atrasts 14 gadus vecais Oskars.

Zēns atrasts meža masīvā netālu no Babītes, aptuveni 18 kilometrus no pazušanas vietas. Viņš, visticamāk, centies nokļūt atpakaļ mājās Rīgā. Viņš ir dzīvs un vesels. Šobrīd viņu apskata mediķi, lai pārliecinātos, ka viņa veselības stāvoklis ir labs. Vizuāli izskatās, ka bērns ir tikai noguris.
Organizētie plašie meklēšanas pasākumi, kurā tika iesaistīti plaši VP Rīgas reģiona pārvaldes, GKrPP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes spēki, kā arī sabiedriskā organizācija bezvests.lv, Jūrmalas pašvaldības policija, Nacionālie bruņotie spēki Zemessradze.
Jau vakar vakarā par pazudušo visa informācija tika izsūtīta arī medijiem un ievietota sociālajos tīklos.
Naktī arī VAS "Latvijas dzelzceļš" aktīvi iesaistījās, lai būtu iespējams piekļūt visiem video novēršanas ierakstiem, kas šādās situācijās ir ļoti būtiski.
Bērna meklēšana neapstājās ne mirkli, arī sociālos tīklos tika publicēta jaunākā informācija. Valsts policija saņēma ļoti daudz iedzīvotāju zvanus, kas bija viņu redzējuši vakar.
Savukārt šorīt neilgi pirms pulksten 10.00 policijai piezvanīja kāds vīrietis, kurš ziņoja, ka meža masīvā pie Babītes redz zēnu, kurš atbilst policijas izplatītajām fotogrāfijām. Viņš rīkojās tieši tā, kā aicinājām - informēja policiju, uzsāka sarunu un sagaidīja ierodamies policistus.
Pēc visa spriežot, puika bija mēģinājis nokļūt mājās paša spēkiem, bet, iespējams, nomaldījies no ceļa un devies pa meža stigu.
Policija izsaka lielu pateicību visiem, kuri dalījās ar informāciju un atsaucās aicinājumam palīdzēt, sniedza informāciju par vietām un laikiem, kur redzējuši zēnu.