Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Negaiss-monstrs! Meteorologs komentē piedzīvoto Latvijā

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Otrdienas vakarā daudzviet Latvijā plosījās pamatīgs negaiss. Kamēr cilvēki sociālajos tīklos dalās ar attēliem, kuros redzami vairākus centimetrus lielie krusas graudi, tikmēr sinoptiķis Toms Bricis nekautrējas teikt, ka Latvijā piedzīvots negaiss-monstrs.

"Piedzīvotais negaiss Kurzemē un Vidzemē ir viens no spēcīgākajiem pēdējās desmitgadēs. Īsts monstrs!," saka T.Bricis. Runājot par otrdienas vakarā piedzīvotajiem laikapstākļiem Latvijā, viņš norāda, ka, iespējams, Tukuma pusē piedzīvots arī virpuļviesulis. Tāpat viņš atgādina, ka jābūt uzmanīgiem, jo līdz svētdienai gaidāmi jauni negaisi.

Jau vēstīts, kaētras laikā un pēc tās valsts autoceļu tīklā visvairāk kritušo koku bija uz Valmieras šosejas (A3), kur periodā no plkst. 22.42 līdz plkst. 00.21 viens pēc otra krita vairāki koki, kā arī uz Ventspils šosejas (A10), kur arī krita vairāki koki, kuri sabojāja arī ceļa aprīkojumu. Lai atbrīvotu ceļu un atjaunotu satiksmi, notikumu vietās strādāja gan autoceļu uzturētāji - VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU), gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Uz Valmieras šosejas gan uzturētāji, gan glābēji vētras sekas likvidēja vairākas stundas, jo stihija neatkāpās un koki krita vairākkārt ilgākā laika periodā.

Vairāk par citviet nodarītajiem vētras postījumiem lasi šeit.