Vērmanes dārzā svin desantnieku svētkus

Rīgā, Vērmanes dārzā, šodien ir sapulcējušies vairāki desmiti bijušo PSRS desantnieku, lai svinētu Krievijā atzīmējamo Gaisa desanta karaspēka dienu, novēroja aģentūra LETA.

Bijušie padomju armijas desantnieki pie Vērmanes dārza estrādes atcerējās savu armijā pavadīto laiku, spēlēja ģitāru un skandināja magnetofonu, sveica cits citu un fotografējās piemiņai. Dažiem galvās bija desantnieku zilās beretes un citi padomju armijas formastērpu atribūti.

Daudzi pasākuma dalībnieki bija stipri iereibuši, alkohols tika atklāti lietots, un pie estrādes mētājās vairākas izdzertas degvīna pudeles. Šur tur rēgojās arī pa pusgrauztam arbūzam.

Pie estrādes bija manāmi gan valsts, gan pašvaldības policijas darbinieki, bet nekāda lielā aktivitāte dzeršanas ierobežošanā netika manīta. Divi pašvaldības policisti apstaigāja iereibušo bariņus un vien lūdza novākt atklātā veidā noliktās pudeles, kas arī tika dažviet izdarīts, bet pēc policistu aiziešanas visas pudeles atkal tika izvilktas, novēroja LETA.

"Mēs svinam, nevis lai iedzertu, bet lai satiktos. Reizi gadā taču var atslābināties," aģentūrai LETA skaidroja viens no pasākuma dalībniekiem.

Gaisa desanta karaspēka diena jau vairākus gadus bijušajā PSRS un Krievijā tiek atzīmēta 2.augustā. Tieši 1930.gada 2.augustā Maskavas kara apgabala militārajās mācībās ar izpletņiem piezemējās pirmā desantnieku vienība, kurā bija 12 cilvēki.