Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Notiesātas četras personas, kas izkrāpušas vairāk nekā 7000 eiro, piedāvājot darbu ārzemēs

© f64

2019.gada 5.jūnijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa, piedaloties Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokuroram, izskatīja krimināllietu par svešas mantas iegūšanu organizētā grupā, ļaunprātīgi izmantojot cietušo uzticēšanos.

Kopumā četras apsūdzētās personas vienojās par krāpšanu iedzīvošanās nolūkā, piedāvājot darba meklētājiem darbu ārzemēs.

Apsūdzētās personas, atbilstoši lomu sadalei, noziedzīgo nodomu īstenoja šādi - persona, kura izcieta brīvības atņemšanas sodu ieslodzījuma vietā, zvanīja uz sludinājumu portālā norādītajiem darba meklētāju telefona numuriem, piedāvājot darba iespējas Norvēģijā, Dānijā vai Vācijā, šīs personas maldinot par iespēju strādāt ārzemēs, kā arī pieprasīja personām veikt priekšapmaksu par nodrošinātajiem transporta pakalpojumiem. Viena no līdzapsūdzētajām personām nodeva speciāli krāpšanas nolūkam paredzētus mobilos telefonus, SIM kartes, kā arī nogādāja uz notikuma vietām divus apsūdzētos, kuri satikās ar darba meklētājiem un pēc pieprasīto naudas līdzekļu saņemšanas, aizbildinoties ar dažādiem iemesliem, devās no notikuma vietām prom, tā arī vairs neatgriežoties ne ar cietušo naudu, ne nodrošinot personām darbu ārzemēs.

Ar šīm darbībām apsūdzētie izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 177. panta trešajā daļā. Kopumā tika apkrāptas 44 personas un no personām mēģināja izkrāpt un izkrāpa naudas līdzekļus 7398,20 EUR apmērā.

Krimināllietu tiesai nosūtīja Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūra.