Jūrmalas sporta pasākumu organizētāji ziedos naudu Bērnu slimnīcai

Jūrmalas sporta pasākumu sērijas organizētājs SIA „Alpha Baltic Sport” ziedos „Bērnu slimnīcas fondam” daļu no ieņēmumiem, kas iegūti no dalības maksas sekojošos pasākumos - 7. augusta „Vitamax” velomaratonā, 15. augusta „BalticMiles” skriešanas maratonā un 22. augusta „Spice” skrituļmaratonā. Ziedoti tiks 20 santīmi no katra dalībnieka dalības maksas tautas distancēs.

Ziedotā nauda tiks novirzīta ūdensdziedniecības bloka telpu remontam Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) novietnē Gaiļezerā. Ūdens dziedniecības bloks nestrādā jau vairākus gadus dēļ tā sliktā tehniskā stāvokļa. BKUS ir vienīgā bērnu psihiatrijas klīnika Latvijas Republikā un tās mazajiem pacietiem ļoti būtiska ir nemedikamentozā terapija kā, piemēram, hidroterapija.

SIA „Alpha Baltic Sport” sacensību direktors Roberts Krūmiņš norāda: „Ūdensdziedniecības bloka renovācija ir liels projekts, kuru bez sabiedrības atbalsta būtu ļoti grūti realizēt, tādēļ arī sākot organizēt jaunu sporta pasākumu sēriju, nolēmām iesaistīties un atbalstīt šo ieceri. Mēs būsim ļoti gandarīti, ja ūdensdziedniecības bloka renovācijai spēsim nodrošināt tādu ziedojumu summu, kas būtiski paātrinās tā atvēršanu mazajiem pacientiem. Tādēļ aicinām ikvienu piedalīties sacensībās un paralēli aktīvai un veselīgai atpūtai, tādā veidā atbalstīt arī cēlu mērķi - ūdensdziedniecības bloka renovāciju. Sportojot, mēs varam dāvāt bērniem atveseļošanās prieku!”

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liena Dambiņa izsaka gandarījumu par sadarbību un aicina ziedot ne tikai šim projektam, bet arī citiem: „Aicinu uzņēmumus un darba kolektīvus uzņemties rūpes par kādu konkrētu slimnīcas nodaļu, tādejādi padarot ziedošanu daudz personiskāku, kā arī izmaksu ziņā pieņemamāku. Šobrīd ir ļoti reti gadījumi, kad uzņēmums ziedo lielu summu, tāpēc arī fonds meklē dažādas iespējas, kā uzrunāt ziedotājus un piedāvāt katram vispieņemamāko ziedošanas iespēju. Slimnīca ir liela un vajadzību daudz, tāpēc ir neskaitāmas iespējas palīdzēt!”

Jāatgādina, ka „Vitamax” velobraucienam vēl var pieteikties līdz 4. augustam, „Baltic Miles” skriešanas maratonam līdz 12. augustam, bet „Spice” skrituļmaratonam līdz 19. augustam.

Plašāka informācija un reģistrācija mājas lapā www.maratoni.lv, kā arī t/c „Spice”, „Sport 2000” un “Veloserviss” veikalos visā Latvijā un veikalā “Maratons”.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais