Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Valsti šķērsojusi aukstā atmosfēras fronte

© F64

Naktī Latviju šķērsojusi aukstā atmosfēras fronte, aiz tās ar rietumu vēju ieplūdis vēsāks gaiss, liecina meteoroloģiskā informācija.

Svētdienas rītā Kurzemē pārsvarā skaidrs laiks, debesis skaidrojas arī valsts centrālajā daļā, savukārt austrumu novados aizejošās frontes ietekmē ir mākoņains laiks un vietām īslaicīgi līst, iespējamas arī pērkona lietusgāzes.

Pēdējā diennaktī stiprākās un plašākās lietusgāzes skārušas Kurzemi un Zemgales rietumu novadus, atsevišķi negaisa mākoņi šķērsojuši arī Latgali un Vidzemi. Valstī kopumā reģistrēti pāris tūkstoši zibeņu.

Novērojumu staciju tīklā lielākais nokrišņu daudzums izmērīts Dobelē - 16 milimetri jeb 16 litri kvadrātmetrā. Stendē un Kolkā pēdējās diennakts lietus summa sasniegusi attiecīgi 12 un 14 milimetrus. Īslaicīgi lijis valsts lielākajā daļā.

Gaisa temperatūra agrā rītā +12..+15 grādi valsts rietumu pusē un +16..+19 grādi Austrumlatvijā. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā rīta agrumā mākoņainas debesis, no rietumiem mākoņi izklīst; gaisa temperatūra +15 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +27..+29 grādi, Kurzemes piekrastē vietām +21..+26 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.jūnijā bija +38 grādi vietām Balkānu pussalā un Itālijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -1..-3 grādi Islandē un Alpu kalnos.

Svētdien Latvijā būs visai saulains laiks, dienas pirmajā pusē valsts galējos austrumu novados vietām vēl īslaicīgi līs un iespējams pērkona negaiss.

Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+25 grādiem, bet Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē - līdz +17..+20 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses, Ziemeļkurzemē gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Rīgā sauli brīžiem aizsegs mākoņi, nelīs un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem. Gaiss iesils līdz +23 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons ar centru Polijā. Atmosfēras spiediens Latvijā pakāpies līdz 765-768 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.