Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

PVD liek atsaukt no tirdzniecības vairākus zīdaiņiem paredzētus augļu biezeņus

© Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina nelietot uzturā un lūdzis atsaukt no tirdzniecības vairākus uzņēmuma ražotos augļu biezeņus, tostarp zīdaiņiem paredzētus, informēja dienestā.

PVD, veicot oficiālo kontroli, produktos laboratoriski konstatējis toksisku vielu mikotoksīnu - patulīnu, kura koncentrācija pārsniedz maksimāli pieļaujamo līmeni.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere informēja, ka produkti, kuros konstatēts piesārņojums, veikalos lielākoties pieejami 190 gramu iepakojumā, izņemot ābolu, bumbieru biezsulu 260 gramu stikla traukā un ābolu, banānu, žāvētu plūmju biezeni ar cepumiem zīdaiņiem no sešu mēnešu vecuma 110 gramu stāvpakā, ko arī nevajadzētu lietot.

Uzņēmuma "Lat Eko Food" produkti ar iespējamu paaugstinātu patulīna līmeni izņemti no tirdzniecības jau pagājušajā nedēļā vai arī daļa no tiem nemaz nav nonākuši ārpus noliktavas, aģentūra LETA teica "Lat Eko Food" valdes priekšsēdētaja Egija Martinsone.

Tāpat uzturā nebūtu vēlams nelietot arī ābolu un melleņu biezeni BIO stikla traukā (partijas numurs A1002), kura derīguma termiņš ir 2021.gada 8.aprīlis, ābolu un melleņu biezeni BIO stikla traukā (partijas numurs A1035), kura derīguma termiņš ir 2021.gada 30.aprīlis.

Starp no tirdzniecības atsauktajiem produktiem ir arī ābolu biezenis, stikla traukā (partijas numurs A1018), ābolu un plūmju biezenis BIO stikla traukā (partijas numurs B9480), kuru derīguma termiņš ir 2021.gada 17.aprīlis, ābolu un plūmju biezenis BIO stikla traukā (partijas numurs B964), kura derīguma termiņš ir 2021.gada 30.aprīlis, un ābolu un bumbieru biezenis stikla traukā (partijas numurs B876), kura derīguma termiņš ir 2021.gada 4.marts.

No tirdzniecības uzņēmumam jāatsauc arī BIO ābolu un melleņu biezenis "Rūdolfs" zīdaiņiem no četru mēnešu vecuma, stikla traukā (partijas numurs A947), kura derīguma termiņš ir 2021.gada 4.marts.

Uzņēmumam uzdots piesārņoto produktu partijas atsaukt no tirdzniecības. Šobrīd uzņēmumā pārbaudi veic PVD eksperti.

Jau ziņots, ka "Lat Eko Food" pagājušajā gadā strādāja ar 2,168 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 91% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes - līdz 11 611 eiro.

"Lat Eko Food" ir reģistrēta 2010.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 217 eiro. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir bioloģiskas bērnu pārtikas ražošana, kas tiek papildināta ar dažādu citu augļu un dārzeņu pārstrādes produktu ražošanu. Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka patlaban uzņēmums ražo biezeņus bērniem, biezeņus stāvpakās, biezsulas, augļu un dārzeņu krēmus kečupus, smūtijus, ievārījumus un biezsulas.