Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils Mūzikas vidusskola vērsusies pie medijiem ar prasību pēc publiskas atvainošanās

© ventspils.lv

Valsts Ventspils Mūzikas vidusskola ir konstatējusi, ka 5.jūnija portāla "Kasjauns.lv" un ziņu aģentūras “LETA” rakstos "Vides investīciju fonds aptur finansējumu korupcijas skandālā ierautajai Ventspils mūzikas vidusskolai” paustā informācija neatbilst patiesībai un būtiski kaitē skolas reputācijai.

Rakstos minēts, ka Latvijas Vides investīciju fonds piešķir finansējumu Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolai, kas pilnībā neatbilst patiesībai. Latvijas Vides investīciju fonds piešķir finansējumu projekta pasūtītājam, kas šajā gadījumā ir pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”, nevis Ventspils Mūzikas vidusskola.

Līdz šim brīdim valsts Ventspils Mūzikas vidusskola nav saņēmusi oficiālu informāciju no CFLA par finansējuma apturēšanu.

Savukārt “Komunālā pārvalde” ir saņēmusi informāciju no LVIF ar lūgumu 10 dienu laikā sniegt skaidrojoša rakstura informāciju, un šajā 10 dienu periodā ir apturēta finansējuma pieprasījuma izpilde, bet ne finansējuma piešķiršana projektam kopumā.

Pēdējā laikā publiskajā telpā tiek runāts par korupciju valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles “Latvija” projekta kontekstā kopumā, bet faktiski šis korupcijas skandāls ir saistāms ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta esošajiem un bijušajiem darbiniekiem.

Ventspils Mūzikas vidusskola ir nepatīkami pārsteigta par mediju vieglprātīgo tēmas interpretāciju un uzskata, ka nekorektas informācijas atspoguļošana nodara būtisku kaitējumu skolas reputācijai.

Ņemot vērā, nekorekto informācijas atspoguļošanu, valsts Ventspils Mūzikas vidusskola ir vērsusies pie abiem medijiem ar lūgumu publiski paust atvainošanos par kaitējumu, kas nodarīts skolas reputācijai.