Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pansionāta iemītnieks Iecavā pazūd ar analīzēm paredzētām veidlapām

© unsplash.com

Iecavā pirmdien pazudis valsts sociālās aprūpes centra (SAC) "Zemgale" filiāles "Iecava" klients, kuram nogādāšanai uz laboratoriju bija uzticētas analīzēm paredzētās veidlapas, apstiprināja filiāles vadītāja Rita Siliņa.

Filiāles vadītāja noliedza, ka medicīniskā dokumentācija, kas bija uzticēta klientam, saturētu citu klientu datus. Siliņa stāstīja, ka 1955.gadā dzimušais klients sirgst ar garīga rakstura problēmām, taču tās neesot ļoti smagas. Klienta veselības stāvoklis esot ļāvis dot viņam dažādus uzdevumus, turklāt kungs drīkstēja atstāt pansionāta teritoriju. Šāds gadījums, kad klients izpilda kādu darbinieku lūgumu, nav bijis pirmais, apstiprināja Siliņa.

Noliedza Siliņa arī to, ka klientam līdzi būtu citu centra iemītnieku nodotais bioloģiskais materiāls analīžu veikšanai.

"Iecavas" darbinieki par notikušo ir paziņojuši policijai, kas sākusi meklēšanas pasākumus. Siliņa klāstīja, ka vīrietis nav klaiņotājs, un viņam vajadzētu atgriezties atpakaļ pansionātā.

SAC klienta pazušanu aģentūrai LETA apstiprināja arī Valsts policija.

Saskaņā ar likumsargu sniegto informāciju Jānis Rautenšilds izgājis no SAC pirmdien ap plkst.10. Vīrietis ir ap 178 centimetriem garš, vidējas miesas būves, iesirmiem matiem. Viņš bija ģērbies zilās džinsa auduma biksēs un tumši pelēkā virsjakā.

Ja kādam ir zināma vīrieša atrašanās vieta vai jebkāda cita informācija, policija lūdz zvanīt pa tālruni 63004202, 63004200, 29910520 vai 110.