Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Bērni Liepājā uz ielas atrod bīstamu ieroci

© f64

Aizvadītajā nedēļas nogalē divi zēni Liepājā, Nākotnes ielā, uz ielas pamestā somā atraduši ierocim līdzīgu priekšmetu, kas izrādījusies pneimatiskā pistole, informēja policijā.

Puisēni piegājuši pie pirmā pretimnācēja un lūguši piezvanīt Valsts policijai, lai ieroci nodotu likumsargiem. Ierodoties policijai, yika konstatēts, ka tā ir pneimatiskā pistole. Zēni paskaidrojuši, ka atraduši pamestu somu, kur bija arī ierocis. Ņemot vērā to, ka viņiem bija izlādējies telefons, viņi palūguši pirmajam sastaptajam pieaugušajam piezvanīt policijai.

Likumsargi vēlas uzslavēt zēnu rīcību un uzsver, ka šajā gadījumā zinātkāre nav ņēmusi virsroku un tika pieņemts pareizs lēmums - informēt par atradumu Valsts policiju. Tāpat likumsargi aicina vecākus pārrunāt ar bērniem rīcību situācijās, kad tiek atrasti dažādi priekšmeti. Piemēram, ja sanāk atrast nesprāgušu munīciju, nekādā gadījumā tai nedrīkst netuvoties, bet gan nepieciešams zvanīt Valsts policijai. Šādos gadījumos policisti norobežo vietu un gaida ierodamies Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotu.

Savukārt, ja tiek pamanītas publiskā vietā atstātas mantas - ilgstoši, bez uzraudzības atstāts velosipēds, soma, atslēgas, telefons, maks, arīdzan par atradumu nepieciešams informēt Valsts policiju.

Tāpat likumsargi atgādina, ka Valsts policijas mājaslapas sadaļā “Atrastās mantas” pieejama informācija arī par dažādām mantām, kurām tiek skaidroti likumīgie īpašnieki. Arī šajā gadījumā policija aicina atsaukties personu, kura ir pazaudējusi savu somu, kurā iekšā bija pneimatiskais ierocis.