Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Modernizēs robežkontroles punktu ar Krieviju; robežas šķērsošana var prasīt vairāk laika

© f64

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vadībā ir uzsākti robežšķērsošanas vietas (turpmāk – RŠV) "Terehova" modernizācijas projekta pirmās kārtas būvniecības darbi, kas ilgs 16 mēnešus un tiks pabeigti 2020.gada septembrī. Rekonstrukcijas darbu laikā RŠV “Terehova” teritorijā paredzētas izmaiņas satiksmes organizācijā.

Infrastruktūras modernizācijas darbi plānoti vairākos etapos, kuru laikā RŠV “Terehova” kontroles zonā būs atšķirīgi satiksmes plūsmas ierobežojumi. Satiksmes organizēšanai RŠV “Terehova” papildus uzstādītas atbilstošas pagaidu ceļa zīmes.

Būvniecības darbu veikšanas laikā no šī gada jūnija līdz novembrim plānots slēgt trīs transporta joslas katrā virzienā - trīs Latvijā iebraucošā transporta joslas un trīs no Latvijas izbraucošā transporta joslas.

No šī gada decembra līdz nākamā gada aprīlim plānots slēgt pa divām joslām katrā virzienā, bet no 2020.gada maija līdz septembrim - trīs joslas Latvijā iebraucošajam transportam un divas - izbraucošajam transportam.

Īstenojot projekta pirmo kārtu, plānots attīstīt muitas kontrolei un robežkontrolei nepieciešamo pamata infrastruktūru. Lai palielinātu RŠV caurlaidību, paredzēts pārbūvēt kontroles paviljonus un paplašināt nojumes virs joslām, kā arī paplašināt kontroles joslu negabarīta transportlīdzekļiem. Plānota arī jaunas kravu padziļinātās kontroles ēkas būvniecība, ārējo inženiertehnisko tīklu pārbūve un asfalta seguma nomaiņa un citi RŠV infrastruktūras pilnveidošanas darbi. Plašāka informācija par RŠV modernizācijas projektu lasāma VAS “Valsts nekustamie īpašumi” mājaslapā.

Kā informējis Krievijas Federācijas Federālais muitas dienests, no 2019. līdz 2021.gadam ir plānots veikt arī RŠV “Burački”, kas atrodas pretī Latvijas pusē esošajai RŠV “Terehova”, infrastruktūras modernizācijas darbus. Būvniecības darbu laikā jārēķinās ar RŠV caurlaidības samazināšanos.

Aicinām loģistikas speciālistus un kravas automašīnu vadītājus, veicot maršrutu plānošanu, ņemt vērā robežas šķērsošanas laika paildzināšanos un izvērtēt iespējas izvēlēties citas robežšķērsošanas vietas.

Atgādinām, ka aktuālā informācija par transportlīdzekļu rindām un paredzamo gaidīšanas ilgumu ir pieejama VID tīmekļa vietnē, sadaļā Muita > Automobiļu rindas uz robežas.