Maizītis tuvākajā laikā prokuratūrā nestrādās

© Gatis Gierts, f64

Bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis tuvākā pusgada laikā uz prokuratūru strādāt neies.

Kā ziņots, ieņemt kādu no vakantajiem amatiem Ģenerālprokuratūrā Maizītim bija piedāvājis jaunais ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Piemēram, kļūstot par ģenerālprokuroru, pats Kalnmeiers atstāja vakantu Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurora amatu.

Maizītis aģentūrai LETA atzina, ka to amatu pienākumu pildīšanu, kuri Ģenerālprokuratūrā patlaban ir vakanti, viņš nevarētu apvienot ar lektora darbu Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē.

"Man šajā brīdī ir svarīgāks tas, kas nolemts attiecībā uz LU. Universitāte man piedāvāja darbu septembrī, un es esmu gatavs izskatīt jebkādus citus profesionālus jurista darba piedāvājumus, kas ir savienojami ar darbu universitātē. To, ko Kalnmeiera kungs pašreiz ir piedāvājis, savienot ar darbu universitātē nav iespējams," sacīja Maizītis.

Bijušais ģenerālprokurors gan piebilda, ka no LU viņš saņēmis darba piedāvājumu uz vienu gadu. "Mums ar Kalnmeiera kungu arī ir bijusi saruna, ka šo jautājumu par manu iespējamo darba turpināšanu prokuratūrā mēs atstājam atklātu. Paejot kādam laikam, tā situācija var mainīties, tāda mums ir saruna bijusi. Tā kā būtībā tas ir atklāts jautājums, vai es esmu gatavs turpināt darbu prokuratūrā pēc kāda laika."

Vienlaikus Maizītis plāno turpināt studijas doktorantūrā, kas viņam prasīšot pusotru gadu.

Kā ziņots, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pavasarī apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu bija izvirzījis Maizīti, taču Saeima 15.aprīlī viņa kandidatūru noraidīja. Pēc tam par ģenerālprokuroru kļuva Kalnmeiers.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais