Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Izsludināti konkursi uz amatiem Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdē

© F64 Photo Agency

Satiksmes ministrija izsludinājusi konkursus uz Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētāja, kā arī valdes locekļa revīziju un iekšējā audita jautājumos un valdes locekļa juridiskajos un finanšu jautājumos amatiem, informēja ministrijas pārstāve Iveta Kancēna.

Viņa norādīja, ka amatu kandidātiem tiek prasītas angļu un latviešu valodas prasmes C līmeņa pirmajā pakāpē, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē, informāciju tehnoloģiju, telekomunikāciju vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze pēdējo desmit gadu laikā, no kuriem vismaz divu gadu pieredze vadošā amatā elektronisko sakaru, telekomunikāciju un informāciju tehnoloģiju jomā.

Pēc Kancēnas sacītā, LVRTC valdes amatu kandidātiem vēlama pieredze Eiropas Savienības finansēšanas instrumentu izmantošanā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) infrastruktūras projektiem. Tāpat nepieciešama pieredze jautājumos par privātā un valsts segmenta informāciju un komunikāciju tehnoloģiju jomas procesiem, tiesisko regulējumu, tirgus situāciju un citiem būtiskiem aspektiem.

Amatu kandidātiem jāpiemīt arī izpratnei par valsts kapitālsabiedrību darbību, jautājumiem, kas saistīti ar elektronisko sakaru, sertifikācijas pakalpojumu un elektroniskās identifikācijas pakalpojumu sniegšanu, jābūt stratēģiskās plānošanas prasmei, spējai veidot pozitīvas attiecības un uzņemties vadītāja lomu, augstai atbildības sajūtai, precizitātei un labām komunikācijas prasmēm. Tāpat viena no prasībām ir nevainojama reputācija.

Pieteikumus konkursiem var iesniegt līdz 2019.gada 20.jūnijam.

Pretendentiem jāiesniedz dzīvesgaitas un darba pieredzes aprakstu (Curriculum Vitae), kurā iekļauts arī pašvērtējums par valodu zināšanām un norādīts vadītā kolektīva darbinieku skaits, izglītības apliecinošu dokumentu kopijas un, ja ir, svešvalodu prasmes apliecinošu dokumentu kopijas, kā arī citus dokumentus, kas apliecina pretendentam izvirzīto prasību izpildi.

Kandidātiem, kas tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs septiņu kalendāro dienu laikā iesniegt redzējumu (prezentācijas formā, līdz desmit minūtēm) par LVRTC darbību un attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu sabiedrības svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

LETA jau ziņoja, ka aprīlī darbu LVRTC nolēma pamest tā valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kā arī abi valdes locekļi Aldis Lukašinskis un Indulis Šķibelis. Visu valdes locekļu pilnvaras beidzās 12.aprīlī.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.