Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Te ir darbs! Rīgā piedāvās vairāk nekā 1700 darba vietu

© F64

Šodien Rīgā norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vakanču gadatirgus, kurā 54 darba devēji piedāvās darba meklētājiem vairāk nekā 1700 brīvo darba vietu.

Pasākums notiks no plkst.10 līdz 14 laukumā pie Kongresu nama, Krišjāņa Valdemāra ielā 5.

NVA stāstīja, ka vakanču gadatirgus darba meklētājiem piedāvā iespēju klātienē un vienuviet satikt vairākus darba devējus, uzsākt darba pārrunas, noskaidrot interesējošo informāciju, nodibināt kontaktus, lai, ja darbs un tā nosacījumi ir piemēroti, varētu uzsākt darba attiecības. Turklāt darba meklētājam nav jāsūta savu CV pa pastu un jāgaida darba devēja atbildes vēstule, šeit darba meklētājs pats atnāk pie darba devēja un dažās minūtēs noskaidro visu viņam nepieciešamo informāciju.

Vakanču gadatirgū Rīgā piedalīsies tādi darba devēji kā SIA "ALG Cleaning", SIA "Baltic Restaurants Latvia", VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca", SIA "Bravo", Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, SIA "Clean R", SIA "CS Apkope", SIA "CS Finance", SIA "CS Komercserviss", SIA "Dardedze Hologrāfija", SIA "Depo DIY", kā arī SIA "Dinair Filton".

Vakanču gadatirgū piedalīsies arī AS "Drogas", SIA "EMT", SIA "Eco Baltia vide", SIA "Elizabetes Centrs", SIA "Eva-Sat", SIA "FDA Service", SIA "Forever", SIA "Grifs AG", AS "G4S Latvia", AS "Hausmaster", SIA "Havas Latvia", SIA "Jūrmalas namsaimnieks", Konkurences padome, SIA "Later Ltd", AS "Latvijas balzams", AS "Latvijas Finieris", VAS "Latvijas Pasts", Zemessardze, SIA "L-Ekspresis", SIA "Livonia Print", SIA "Marmors", SIA "Maxima Latvija", SIA "Mogotel", SIA "Norma-A", SIA "Orkla Foods Latvija", Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, SIA "Paul Mason Properties" un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca.

Vakances piedāvās arī uzņēmumi AS "Rīgas Dzirnavnieks", SIA "Rīgas nami", Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrs, Rīgas pašvaldības policija, SIA "Rīgas Piensaimnieks", Rīgas pilsētas būvvalde, Rīgas Sociālais dienests, SIA "Rīgas ūdens", SIA "Rimi Latvia", SIA "Orkla Confectionery&Snacks Latvija", SIA "Parkburger", SIA "RX Tirdzniecība", SIA "Senior Latvia", SIA "SiljJa", SIA "Skai Baltija", SIA "Skonto Prefab", VAS "Starptautiskā lidosta "'Rīga""', SIA "Stora Enso Packaging", SIA "Transcom Worldwide Latvia", Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, Valsts probācijas dienests, AS "Viesnīca Latvija" un SIA "Viesnīca Rīdzene".

Uzņēmēji vakanču gadatirgū informēs par darba nosacījumiem un karjeras izaugsmes iespējām savos uzņēmumos, kā arī veiks pirmās darba intervijas. Darbs tiks piedāvāts gan augstas, gan vidējās, gan zemas kvalifikācijas profesijās. Vairāki darba devēji vakanču gadatirgū Rīgā uzstāsies ar prezentācijām, sniedzot plašāku informāciju par saviem uzņēmumiem, to darbības specifiku, darba iespējām un perspektīvām.

NVA stendā būs iespējams uzzināt, kādas darba devēju reģistrētās vakances šobrīd ir aktuālas NVA datu bāzē, kā arī iegūt detalizētāku informāciju par NVA pakalpojumiem bezdarbniekiem, darba meklētājiem un darba devējiem. NVA speciālisti interesentiem izskaidros un parādīs, kā vakances ir jāreģistrē vai jāmeklē NVA CV un vakanču portālā.

Pasākumā būs satiekams arī Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) konsultants, kas informēs par nodarbinātības un izglītības iespējām gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs, savukārt NVA karjeras konsultants atbildēs uz jautājumiem, kas saistās ar profesionālās piemērotības noteikšanu un karjeras plānošanu, kā arī sniegs padomus darba meklēšanas jautājumos, tostarp palīdzēs uzrakstīt CV un sagatavoties darba intervijai.

Šogad NVA Vakanču gadatirgi ir notikuši Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Jēkabpilī, Preiļos un Rēzeknē, savukārt Dienvidigaunijas pilsētā Valga, kas robežojas ar Ziemeļlatvijas pilsētu Valka, sadarbībā ar Igaunijas bezdarba apdrošināšanas fondu tika rīkots "Livonijas darba gadatirgus 2019".

Rīgā norisināsies šī pavasara noslēguma vakanču gadatirgus, bet rudenī NVA vakanču gadatirgus tiks rīkots Smiltenē. Rudenī notiks arī vakanču gadatirgus e-vidē, lai uzrunātu Latvijas valstspiederīgos, kuri šobrīd dzīvo un strādā ārvalstīs, taču vēlas atgriezties Latvijā.