Pārsteigs ar oriģināldarbiem

Šovakar Dzintaru koncertzālē jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis dalībniekiem būs pēdējā iespēja uzlabot savus rezultātus, lai pēc tam uzzinātu šā gada izcilākos talantus. Konkursa organizatori norāda, ka dalībnieki, iegūstot vienādu punktu skaitu, kopvērtējumā saņem vienu, nevis dalītu vietu.

Kopvērtējums rāda, ka pārliecinoši pirmajā vietā ar 191 punktu ierindojusies ukrainiete Tatjana Širko, aiz sevis atstājot igauni Uku Suvisti, kuram ir tikai par vienu punktu zemāks rezultāts. Trešo vietu ar 189 punktiem dala armēniete Sona Šahgeldjana un Izraēlas pārstāve Ila Ben Dāvida.

Ceturtajā vietā ar 188 punktiem iekļuvusi baltkrievu grupa Litesound, savukārt piektajā vietā ar 185 punktiem ierindojas Kazahstānas dziedātājs Kairats Tuntekovs. Sesto vietu ar 183 punktiem dala Latvijas pārstāves Lady"s Sweet un ukrainis Ivans Berezovskis, aiz sevis septītajā vietā ar 182 punktiem atstājot pašmāju beatbox grupu PeR. Astotajā vietā ar 179 punktiem ierindojusies brazīliete Gabriela un bulgārs Niki Manolovs. Vērīgākie Jaunā viļņa skatītāji būs pamanījuši, ka šogad visi trīs Krievijas dalībnieki kopvērtējumā ir ieguvuši salīdzinoši sliktus rezultātus. Tikai devītajā vietā ar 177 punktiem iekļuvis Jegors Sesarevs no Krievijas, desmitajā ar 174 punktiem – grupa Murakami. 11. vietu ar 172 punktiem ieņem Azerbaidžānas pārstāvji Milk&Kisses, bet 12. vietā ar 169 punktiem Krievijas dalībnieks Music Hayk. 13. vietā ar 168 punktiem iekļuvusi Latvijā dzīvojošā Somijas pārstāve Stacy, savukārt pēdējo vietu ar 160 punktiem ieņem ukraiņu meiteņu trio Pojuščije trusi.

Svarīgākais