Valsts kontrole veic e- talona ieviešanas un Jauno trīs brāļu projektu pārbaudi

Valsts kontrole bez likumības un finanšu revīzijām patlaban veic arī vairāku sabiedrībā aktuālu tēmu un jautājumu pārbaudes, pirmdien Latvijas Radio 1 raidījumā "Krustpunktā" atzina valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Sākta revīzija par "e-talona" ieviešanu Rīgas sabiedriskajā transportā, un revīzijā tiek vērtēta arī citu valstu pieredze šādu produktu ieviešanā, piemēram, revidenti braukšot uz Tallinu, lai iepazītos ar šīs pašvaldības pieredzi.

Valsts kontrole patlaban arī vērtē VA "Jaunie trīs brāļi" īstenotos projektus, kā arī citu tehniskās palīdzības finansējuma saņēmēju īstenotos projektus.

Kā norādīja Sudraba, tiek vērtēta kriminālprocesos izņemtās mantas glabāšana, sākta revīzija Valsts radio un televīzijas centrā par digitālās televīzijas ieviešanu, pārbaudot arī citu valstu pieredzi.

Izvērtēta tiek arī pasažieru pārvadājumu sistēma, kā arī tiek pētīta tarifu noteikšanas pamatotība - cik pamatoti tarifos tiek iekļauti administratīvie izdevumi.

Tāpat Valsts kontrole sadarbībā ar Krievijas kolēģiem sākusi izvērtēt iespējas palielināt pārtikas produktu eksportu. Puses izvērtējot visas tās procesuālās lietas, kas patlaban uz robežas ir administratīvie šķēršļi uzņēmējiem, informēja valsts kontroliere.

Svarīgākais