Ventspilī tapusi Baltijas diždobe

© Juris Ģigulis/ Ventas balss

Pēc pasaulē garākā puķu paklāja izveidošanas un oficiālas reģistrācijas Ginesa rekordu sarakstā, ventspilnieki šā pasākuma dalībnieces iemitinājuši milzīgā dobē.

Sarkanmuižas pļavā no puķēm tapis pilsētas logotips un atgādinājums par šīs vasaras nozīmīgāko notikumu – Ventspils 720. dzimšanas dienu. Šodien te notiek kopīga pilsētnieku fotografēšanās, bet vēl vakar daudzi no viņiem melnām rokām rakās milzīgajā dobē. 1500 kvadrātmetros rudeni te sagaidīs samtenes, alisītes, leduspuķes, iresīnes, agerāti un heliotropi.

Visu nedēļu puķu sievas no pilsētas labiekārtošanas kombināta kopā ar simtlatnieku programmas dalībniekiem raka, stādīja un ķimerēja laukā no podiņiem puķes. Viena no dārzniecēm, Vera, mazā atelpas brīdī Neatkarīgajai stāsta, ka pēdējais darbs bija pats grūtākais. Īpaši jau samtenēm saknes tā ieķērušās podiņos, ka rokas sāpot. Taču sasniegtais rezultāts ir iespaidīgs. Vēl jo vairāk tas tāds izskatīsies no autopacēlāja taisītajā kopbildē. Un, kaut gan pēc varenās Ventspils puķošanas sezonas, kas vēl nebūt nav beigusies, dārzniekiem puķes droši vien sapņos vēl ilgi rādīsies, par paveikto viņi ir lepni. Labiekārtošanas kombināta darbiniece Inga uz mirkli pārtrauc rušināties pa smago zemi, pamet apkārt skatienu un saka: "Nu jauki!"

Visām puķēm, kas piedalījās Ginesa rekorda uzstādīšanā, diždobē vieta gan nav atradusies. Daļa pārceļas pie izglītības iestādēm un bērnudārziem, satupstas pie mazbānīša gala stacijas Piedzīvojumu parkā.

Svarīgākais