Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bijušo VUGD priekšnieku Penci atbrīvo no koledžas direktora amata

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainars Pencis aprīlī atbrīvots no Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas (UCAK) direktora amata, informēja VUGD.

Valsts kontrole revīzijas ziņojumā "Par Iekšlietu ministrijas 2017.gada pārskatu" norādīja, ka UCAK direktora amats, ievērojot Dienesta gaitas likuma regulējumu, ir Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu dienestā esošas personas ar speciālo dienesta pakāpi amats.

Savukārt Iekšlietu ministrija papildus norādīja, ka, izvērtējot Ministru kabineta noteikumos paredzētos koledžas direktora pamatpienākumus, šis amats nevar būt darbinieka amats.

Ņemot vērā Valsts kontroles un Iekšlietu ministrijas norādījumus, UCAK direktora amats tika pārveidots par iestāžu dienestā esošas personas ar speciālo dienesta pakāpi amatu un darba tiesiskās attiecības ar Penci tika izbeigtas.

Uz vakanto koledžas direktora amatu izsludināts konkurss, kas patlaban jau ir noslēdzies. Patlaban notiek kandidātu iesniegto pieteikumu izskatīšana.

Pencis laikā no 2005. līdz 2011.gadam bija VUGD priekšnieks. 2011.gadā viņš kļuva par Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktoru.