Salacgrīvā notiks Latvijas audžuģimeņu salidojums

Rīt, 31.augustā, Salacgrīvā atklās ikgadējo Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) organizēto Latvijas audžuģimeņu salidojumu, kuru ar savu klātbūtni, apliecinot cieņu un atzinību audžuģimeņu kustībai visā Latvijā,pagodinās labklājības ministrs Uldis Augulis

„Man ir divas labas ziņas, ar kurām uzrunāt salidojuma dalībniekus, un tāpēc aicināšu arī citas ģimenes, kuras vēl domā, atvērt mājas un sirdis bērniem, kuriem to trūkst," - teikts labklājības ministra Ulda Auguļa uzrunā salidojuma dalībniekiem. „Pirmā ziņa ir tā, ka, neskatoties uz krīzi un nepieciešamību konsolidēt budžetu, no Labklājības ministrijas un valsts puses finansiālais atbalsts audžuģimenēm ir saglabājies līdzšinējā apjomā. Otrā, - vairāku gadu darba rezultātā beidzot audžuģimeņu kustība iet plašumā, un tas ir apsveicami. Ja tika plānots visa gada garumā apmācīt 70 jaunas audžuģimenes, tad pavasara apmācības vien (rudenī plānots tās turpināt) ir beigušas 65 ģimenes, kuras jau pirms apmācībām bija atzītas par piemērotām audžuģimenes statusa iegūšanai. Tas ir liels sasniegums un ieguvums Latvijai, ko arī gribu šodien īpaši uzsvērt."

Šajās dienās Labklājības ministrija un VBTAI aicinās audžuģimenes baudīt kopā būšanas prieku un ne tikai labi pavadīt laiku, bet arī gūt jaunas zināšanas. Šoreiz salidojuma laikā vecāki varēs apgūt mākslas terapijas pielietojumu, lai uzlabotu bērnu adaptēšanās spējas audžuģimenē un piedalīties darba grupās par pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu. Tāpat vecāki kopā ar bērniem varēs darboties radošajās darbnīcās un dažādās interesantās aktivitātēs.

Tā, piemēram, savus talantus bērni kopā ar vecākiem varēs atklāt, apgleznojot stiklu un flīzes, veidojot ģipša maskas, zīmējot, krāsojot un piedaloties draudzības saitīšu izgatavošanā. Bez tam aktīvākie varēs piedalīties un sacensties dažādās sportiskās aktivitātēs, piemēram, lielo bumbu futbolā, florbolā, darboties tūrisma darbīcā u.c.

Savukārt 1. augustā audžuģimenes mērosies spēkiem konkursā „Saliedētākā ģimene", kā arī piedalīsies ģimenes saliedēšanas spēlēs un uzdevumos. Pēcpusdienā gaidāms konkursa „Dziedošās ģimenes" pirmās sezonas uzvarētāju, Vītolu ģimenes, koncerts.

Paredzams, ka pasākumā piedalīsies ap 500 dalībnieku. Salidojuma divās dienās par audžuģimenēm un bērniem rūpēsies pasākuma organizētāji - radošo ideju centrs „Oranžs", salidojuma virsvadītājs būs aktieris Ainārs Ančevskis. Pasākuma norises vietā būs iespējams sastapt un konsultēties arī ar speciālistiem no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas.

Latvijā

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais