PVD inspektori ir atpazīstami

PVD, saņemot informāciju par viltus inspektoriem Valmieras pusē, aicina dzīvnieku īpašniekus un zemniekus būt uzmanīgiem un pievērst uzmanību inspektoru rīcībai.

Viltus Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori ir viegli atpazīstami, ja vien uzmanīgi vēro viņu rīcību, norādīja PVD.

Kā ziņots, jūlija vidū Amatas novada zemnieku saimniecībā "Zaķīši" ieradās vīrietis un sieviete, kuri uzdevušies par Valsts ieņēmumu dienesta inspektoriem, savukārt šinīs dienās viltus PVD inspektors bija iegriezies vairākos Valmieras veikalos.

Kā norāda PVD, dienesta inspektori, ierodoties pārbaudēs, uzrāda darba apliecību ar fotogrāfiju un pilnvarojuma apliecību, kurā ir informācija par to, kuru dienesta teritoriālo pārvaldi inspektors pārstāv, un norādīta inspektora pilnvarojuma joma - veterinārā vai pārtikas. Katrai pilnvarojuma apliecībai ir pievienots numurēts žetons.

Tāpat, beidzot pārbaudes, inspektori atbilstoši jomai noformē pārbaudes protokolu, norādot laiku, kad pārbaude sākta un kad tā pabeigta. Protokolā atspoguļojas arī tas, vai tā ir plānveida vai ārpuskārtas pārbaude.

Pārbaudes protokolu inspektori aizpilda divos eksemplāros un pirmo eksemplāru atstāj uzņēmumā vai dzīvnieku novietnē, kurā notiek pārbaude.

Lai uzņēmējiem, dzīvnieku īpašniekiem, zemniekiem nevajadzētu saskarties ar iespējamiem viltus inspektoriem, PVD aicina aktīvi izmantot dienesta uzticības tālruni - automātisko atbildētāju 67027402 - un ziņot par ikvienu gadījumu, kad ir radušās problēmas.

Latvijā

Centrālo vēlēšanu komisiju pēdējos pāris gados piemeklējuši vairāki satricinājumi. Pret iepriekšējo vadību notiek izmeklēšana, tāpat pārtraukta sadarbība ar uzņēmumu, kas nodrošināja vēlēšanu datorsistēmas daudzu gadu garumā. Tagad CVK piedāvā jaunu vēlēšanu biļetenu dizainu un atzīst, ka līdzšinējais radījis krāpšanās riskus, vēsta raidījums “Nekā personīga”.