Bērns nolauž termometram galu un apēd dzīvsudrabu

© f64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi aizvadītās diennakts laikā devušies 1186 izsaukumos, 191 gadījumā izsaukumi bijuši saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

Latgales reģionā sešus gadus vecs bērns nolauzis dzīvsudraba termometram galu un norijis dzīvsudrabu. Bērns hospitalizēts Daugavpils reģionālajā slimnīcā, nra.lv informēja NMP dienesta speciāliste Laura Bundule.

Vidzemes reģionā sešus un septiņus gadus vecas māsas piekļuvušas vecmātei izrakstītiem medikamentiem un apēdušas aptuveni 25 nomierinošo medikamentu tabletes, kas bija atstātas bērniem pieejamā vietā. Māte ievērojusi, ka meitenes kļuvušas miegainas un ir koordinācijas traucējumi un izsaukusi ātro palīdzību. Ierodoties pie bērniem, NMP dienesta brigādes mediķi meitenēm veica kuņģa skalošanu un stabilā stāvoklī bērnus nogādāja Vidzemes slimnīcā.

Vakar kopumā palīdzība sniegta sešos gadījumos, kad cilvēkiem kodušas bites. Pacienti vecumā no 11 līdz 84 gadiem - sūdzējušies par alerģisku reakciju, elpas trūkumu. Divi pacienti nogādāti slimnīcā. Vēl sešos gadījumos sniegtas telefoniskas konsultācijas.

Tāpat sniegta palīdzība pacientiem ar karstuma dūrienu - Vidzemes reģionā no karstuma ietekmes cietis 8 gadus vecs zēns un 18 gadīgs jaunietis. Abi stacionēti.

Latgales reģionā kādā ezerā noslīkusi 23 gadīga sieviete, kas peldējās kopā ar draugiem. Sieviete ilgi bijusi zem ūdens, jo neviens nepamanīja, ka viņa ir pazudusi. Kad sievieti no ūdens izvilka glābēji, nāve jau bija iestājusies.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais