Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Pirmā krava no Latvijas uz Ninbo jau ceļā

EKSPORTS UZ ĶĪNU. Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis, atklājot Ķīnas-Latvijas pārrobežu e-komercijas centru, sacīja, ka Latvijā ir daudz unikālu un izcilu produktu un Latvija ir gatava paplašināt eksportu uz Ķīnu. Pēc viņa teiktā, Ķīnas - Latvijas pārrobežu e-komercijas centra atklāšana palielinās abu valstu ekonomisko sadarbību, kas jau tuvākajos gados ļautu sasniegt vienu miljardu eiro. © Publicitātes foto

No jaunizveidotā Ķīnas – Latvijas pārrobežu e-komercijas centra nosūtīts pirmais kravas konteiners. Tajā bija Rīgas laku un krāsu rūpnīcas sūtījums ar krāsām, kas kuģim ir jānogādā uz Ninbo Ķīnā. Ar šo pirmo sūtījumu Baltijas kravu terminālī tika svinīgi atklāts Ķīnas (Ninbo) – Latvijas pārrobežu e-komercijas centrs.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis atklāšanas ceremonijā uzsvēra, ka Ķīna ir viens no lielākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem Āzijā. «Mūsu tirdzniecības apgrozījums un ieguldījumu plūsma pastāvīgi pieaug. Savukārt Ninbo ir galvenais spēlētājs Ķīnā pārrobežu e-komercijas attīstīšanā ar nozīmīgu pieredzi šajā jomā, līdz ar to Latvija ir ieguvusi atzītu un pieredzējušu partneri,» uzsvēra Ē. Eglītis.

Pasākuma laikā SIA Latvia E-commerce Hub valdes priekšsēdētājs Cjiņs Gans parakstīja dokumentu par stratēģiskas sadarbības izveidi ar Pigu UAB valdes priekšsēdētāju Daiņu Ļuļi.

SIA Latvia E-commerce Hub valdes priekšsēdētājs Cjiņs Gans uzskata, ka ir svarīgi apvienot lielākos reģiona spēlētājus, lai varētu pēc iespējas efektīvāk izveidot divpusējas tirdzniecības sistēmu starp Ķīnu un Centrālās un Austrumeiropas valstu reģionu. Viņaprāt, Ķīnas (Ninbo) - Latvijas pārrobežu e-komercijas centrs kalpos kā lieliska platforma pārrobežu e-komercijas nozarei.

Interneta veikala 220.lv īpašnieka SIA Pigu Latvia valdes priekšsēdētājs Daiņus Ļuļis ir pārliecināts, ka Ķīnas - Latvijas e-komercijas centrs pavērs jaunus stratēģiskus tirdzniecības ceļus, tādējādi veicinot un padarot pievilcīgāku interneta tirdzniecības attīstību ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas līmenī.

«Esmu pārliecināts, ka Latvijai savas ģeogrāfiskās atrašanās vietas dēļ ir pamats kļūt par nozīmīgu loģistikas ķēdes posmu, kas nozīmē daudz plašākas iespējas ne tikai patērētājiem, bet arī dos savu artavu Latvijas ekonomikai.»

Aprīļa vidū Dubrovnikā Horvātijā svinīgā ceremonijā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra parakstīja sadarbības memorandu ar Ninbo pašvaldību par Ķīnas (Ninbo) - Latvijas e-komercijas centra izveidi Rīgā. Memoranda parakstīšanas ceremonija notika 9. Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (16+1) biznesa foruma ietvaros.