Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Naktī pamatīgi zibeņojis; dienā gaidāms pat +30 grādu karstums

© F64

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaiss sakarsīs līdz +26..+30 grādiem, nedaudz vēsāk būs dažviet piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Līdz ar to gaidāmi jauni karstuma rekordi, var krist arī Latvijas 21.maija rekords - 1937.gadā reģistrētie +29,2 grādi.

Valsts lielākajā daļā būs neliels mākoņu daudzums, vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, dažviet piekrastē to nomainīs jūras brīze.

Rīgā nokrišņi maz iespējami, saule gaisu sakarsēs līdz +29 grādiem. Līdzšinējais 21.maija rekords galvaspilsētā ir +28,3 grādi 1937.gadā.

Vēlā pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu daudzviet Zemgalē, Vidzemē un Kurzemē īslaicīgi lija, vietām bija intensīvas lietusgāzes un pērkona negaiss, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pērkona lietusgāzes galvenokārt skāra Zemgali, Olaines un Jūrmalas pusi, kā arī Rīgas jūras līča Kurzemes piekrasti, kur reģistrēta intensīvākā zibeņošana. Kopējais zibens uzplaiksnījumu skaits pārsniedzis divus tūkstošus.

Novērojumu stacijās Bauskā, Staļģenē un Mērsragā reģistrēti 8-10 milimetri nokrišņu, bet atbilstoši meteoroloģiskā radara datiem atsevišķās vietās lijis stiprāk.

Otrdienas rītā vietām valstī vēl īslaicīgi līst un ducina pērkons. Mākoņi daļēji sedz debesis, rīts ir visai saulains. Dominē lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra saullēktā pazeminājās līdz +12..+17 grādiem, vietām piekrastē nekļuva vēsāk par +18 grādiem, - aizvadīta līdz šim siltākā nakts šajā gadā.

Rīgā naktī lija, vietām galvaspilsētā un tās apkaimē arī no rīta īslaicīgi līst, uz rietumiem no Rīgas vēl arī pēc pieciem rītā dārdēja pērkons. Austrumu, dienvidaustrumu vējš 3-7 metri sekundē, gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +17..+18 grādi.