Lemberga krimināllietu tiesa turpinās skatīt trešdien

Tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietu Rīgas apgabaltiesa turpinās izskatīt trešdien, 23.septembrī, plkst.11, informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.

Šodien tiesa uzklausīja procesa dalībnieku viedokļus par pagājušajā nedēļā pieteiktajiem lūgumiem, bet trešdien tiesa izlems, vai šos lūgumus apmierināt.

Kā ziņots, apsūdzētais Anrijs Lembergs ir lūdzis skaidrot apsūdzībā minētus specifiskus terminus, piemēram, "patiesā labuma guvējs", "beneficiārs" un citus. Savukārt Aivars Lembergs ir iesniedzis lūgumus pievienot lietas materiāliem dažādus dokumentus no Uzņēmumu reģistra uz vairākiem tūkstošiem lapu.

Ventspils mēru prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis. Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva pagājušā gada otrajā pusē.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt šā gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Ligita Kuzmane un Irīna Jansone, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš šā gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs līdz sprieduma taisīšanai netika.

Svarīgākais