PROGNOZE: nākamnedēļ varētu mazināties sausums

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Maija otrā dekāde noslēgsies ar kopumā vasarīgiem laika apstākļiem, savukārt jaunnedēļ tiek prognozēta arī laika apstākļu maiņa. Nedēļas pirmā puse joprojām būs vasarīgi silta, jo līdz mums ar dienvidaustrumu vēju turpinās plūst silta gaisa masa. Sausums varētu nedaudz mazināties, jo nedēļas sākumā un vidū prognozēta ciklonu ietekme, kas varētu atnest ilgi gaidītos nokrišņus arī plašākās valsts teritorijās. Nedēļas nogalē laiks kļūs vēsāks, un būtiski nokrišņi šobrīd netiek prognozēti, vēsta meteolapa.lv.

Pirmdien un otrdien joprojām pūtīs lēns līdz mērens DA puses vējš, kas pērkona laikā būs brāzmains. Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, pēcpusdienās un vakarpusē atsevišķos novados līs, vietām ducinās arī pērkona negaiss. Šobrīd tiek prognozēts, ka nokrišņi lielākoties var skart Kurzemi, Zemgali un centrālos novadus.

Trešdien / ceturtdien mūs varētu sasniegt ciklons, atnesot lietu plašākā valsts teritorijā. Nedēļas vidū pūtīs pārsvarā lēns, mainīga virziena vējš, bet nokrišņu prognozes joprojām ir visai atšķirīgas.

Tuvojoties nedēļas nogalei siltumu nomainīs vēsāka gaisa masa, pastiprināsies ZR, vēlāk arī ZA puses vējš. Atmosfēras spiediens piektdien īslaicīgi paaugstināsies. Debesis varētu klāt visai daudz mākoņu, ar lielāku iespēju valsts dienvidu rajonos iespējams arī lietus.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais