Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Svētdien pirmo reizi šajā gadā gaiss iesils līdz +28 grādiem

© Gints Ivuškāns/F64Photo Agency

Svētdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā bija no +6 grādiem Zilupes apkaimē līdz +16 grādiem Rīgas centrā un vietām Kurzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Sagaidāms, ka jau deviņos rītā gaiss daudzviet sasils līdz +20 grādiem. Pūš neliels austrumu, dienvidaustrumu vējš. Laiks ir saulains, debesis klāj plāni mākoņi, lielāki mākoņi saglabājas vietām Kurzemē, nav ievērojamu nokrišņu.

Pēdējā diennaktī Kurzemes dienvidrietumu daļu šķērsojuši vairāki negaisa mākoņi, kas atnesuši vairāk nokrišņu nekā iepriekšējos divos mēnešos kopā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kopš sestdienas rīta nokrišņu daudzums Liepājā sasniedzis 20 milimetrus, Rucavā - nepilnus 28 milimetrus, kas atbilst vairāk nekā pusei no maija mēneša normas. Rucavā reģistrētais vienas diennakts nokrišņu daudzums ir pagaidām lielākais šogad Latvijā.

Iepriekšējos divos mēnešos - no 17.marta līdz 17.maijam - nokrišņu summa Liepājā un Rucavā bija attiecīgi 18 un 12 milimetri. Pirms 18.maija lietusgāzēm Liepājas puse bija viena no sausuma smagāk skartajām vietām Latvijā.

Atbilstoši iedzīvotāju vēstītajam lietusgāzes vietām pavadījusi krusa. Novērojumu stacijās reģistrētas arī vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē, stiprākais vējš plosījies Pāvilostā.

Svētdien Latvijā pirmo reizi šajā gadā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +28 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā temperatūra teju visā valstī pārsniegs +25 grādus. Pūšot mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, vēsāks laiks joprojām saglabāsies Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, kur gaisa temperatūra pakāpsies līdz +17..+21 grādam.

Pēcpusdienā arī vietām citviet Latvijas piekrastē vējš iegriezīsies no jūras, atnesot spirgtu gaisu.

Laiks būs sauss un pārsvarā saulains, debesis klās caurspīdīgi mākoņi.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +27..+28 grādiem, vējš mēreni pūtīs no austrumiem, dienvidaustrumiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklona atzars ziemeļaustrumos no Latvijas un zema spiediena apgabals Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 759 dzīvsudraba staba milimetriem Latvijas dienvidrietumos līdz 764 milimetriem ziemeļaustrumos.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Latvijā, ir +27 grādi 27.aprīlī un 18.maijā.