Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Noslogotības dēļ NEPLP pagaidām nevērtē TV3 ziņu sižetu, kur kritizēti tās darbi

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Noslogotības dēļ Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pagaidām atlikusi šonedēļ paredzēto tikšanos ar mediju koncernu "All Media Latvia", kurā bija paredzēts vērtēt, kā TV3 ziņu raidījumā interpretēta Valsts kontroles paustā kritika pašas NEPLP darbam.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NEPLP pārstāvis Uldis Lielpēters, NEPLP un tās Monitoringa centrs patlaban ir noslogoti vairākos projektos, tostarp Eiropas Parlamenta vēlēšanu monitorēšanā. Līdz ar to pagaidām padomei neesot laika pievērsties plašu rezonansi guvušajam gadījumam.

Pagaidām nav zināms, kad NEPLP varētu atgriezties pie minētā gadījuma izvērtēšanas.

Tikmēr "All Media Latvia" vadītāja Baiba Zūzena aģentūrai LETA uzsvēra, ka uzņēmums vēlas pēc iespējas ātrāku lietas izskatīšanu. "Bijām gatavi tikties ar NEPLP un vēlreiz skaidrot savus argumentus. Diemžēl NEPLP ir izlēmusi lietas izskatīšanu atlikt, nepaskaidrojot atlikšanas iemeslus. Uzskatām, ka šajā gadījumā lietas ātra izskatīšana ir visas sabiedrības interesēs, jo tā saistīta ar mediju neatkarības jautājuma interpretāciju. Tāpēc ceram uz operatīvu NEPLP rīcību," sacīja Zūzena.

Kā ziņots, NEPLP sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību pret mediju koncernu "All Media Latvia", vērtējot iespēju sodīt uzņēmumu par to, kā TV3 ziņu raidījumā interpretēta Valsts kontroles paustā kritika pašas NEPLP darbam.

NEPLP pārstāvji neatzīst, ka tādejādi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) normu, kas pērn tika pieņemta, lai cīnītos ar pret Latviju vērstu propagandu, izmantotu savtīgos nolūkos. Savukārt "All Media Latvia" noraida NEPLP apgalvojumus par it kā nepatiesu ziņu izplatīšanu un sola aizstāvēt savu neatkarību un tiesības uz brīvu iespēju veidot faktos balstītas ziņas un viedokļus, jo apspriežamās ziņas avots ir Valsts Kontroles ziņojums un tam veltītā preses konference.

Tikmēr divas Latvijas žurnālistus apvienojošas organizācijas informējušas EDSO komisāru mediju brīvības jautājumos par NEPLP līdzšinējo praksi konkrētās likuma normas piemērošanā, kas, to ieskatā, ir iespējami politiski motivēta atriebība.

NEPLP rīcību kritiski vērtē arī virkne Saeimas deputātu.