Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"FinCen" norobežojas no FKTK paustā par saskaņoto "ABLV Bank" likvidācijas modeli

© F64 Photo Agency

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīklam "FinCen" nav notikušas pārrunas par "ABLV" pašlikvidācijas metodoloģiju ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), pavēstīja ASV vēstniecība Rīgā.

ASV vēstniecība Rīgā precizē nesenos paziņojumus medijos, kuros tika apgalvots, ka "FinCen" bijušas "pārrunas" ar FKTK par "ABLV Bank" pašlikvidācijas metodoloģiju. Publikācijas presē un regulatora paziņojumi, kas vedina domāt, ka "FinCen" "atbalstīja" metodoloģiju, ir neprecīzi. "FinCen" nenotika pārrunas par metodoloģiju ar FKTK, un "FinCen" neatbalstīja metodoloģiju.

"FinCen" paziņojums par šo jautājumu aprobežojas ar FKTK saskaņoto un zemāk norādīto paziņojumu: "7. maijā FKTK un "FinCen" bija produktīva tikšanās, lai apspriestu "ABLV Bank" pašlikvidācijas procesa statusu. "FinCen" konstatēja Latvijas "ABLV Bank" kā primāro naudas atmazgāšanas problēmu saskaņā ar ASV Patriotu akta 311. pantu 2018. gada 13. februārī."

Jau vēstīts, ka Pēc "FinCen" ielūguma FKTK vadības un ekspertu delegācija pagājušajā nedēļā bija darba vizītē ASV un tikās ar "FinCen" pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālo situāciju Latvijas finanšu sektorā un "ABLV Bank" kontrolētās pašlikvidācijas procesa virzību FKTK uzraudzībā, tostarp likvidatoru sagatavoto un FKTK padomes saskaņoto "ABLV Bank" klientu pārbaudes metodoloģiju.