BTA jau trešo gadu atbalsta dabas atjaunošanas aktivitātes

© Publicitātes foto

Apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk BTA) kopš 2017.gada atbalsta Pasaules Dabas Fonda un Dabas aizsardzības pārvaldes dabas procesu atjaunošanas aktivitātes un iesaistās iniciatīvas “Daru labu dabai” pasākumos. Šogad BTA ziedos 0,25 EUR no katras maijā pārdotās Nekustamā īpašuma apdrošināšanas polises “Daru labu dabai” pasākumiem, tādējādi uzrunājot klientus un aicinot būt atbildīgiem par dabas vērtīgo procesu saglabāšanu.

BTA, kā sociāli atbildīgs uzņēmums, ne vien ievieš savā darbībā paperless jeb mazāk papīra konceptu, samazinot dokumentu daudzumu papīra formātā, bet arī rūpējas par dabas teritoriju atjaunošanu, atbalstot dabas procesus un dabiskas vides veidošanu. BTA par vienu no sociālās atbildības virzieniem ir izvēlējies dabas bagātību saglabāšanu un tās atjaunošanas veicināšanu.

“Lai to paveiktu, meklējām profesionāļus dabas atjaunošanas jautājumos, tādēļ mums izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Pasaules Dabas Fondu un Dabas aizsardzības pārvaldi. Pērn sniedzām atbalstu arī iniciatīvas mājas lapas www.darudabai.lv realizēšanai, lai par atbalsta pasākumiem uzzina pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju. Savukārt saviem darbiniekiem visās trīs Baltijas valstīs organizējām dabas atjaunošanas talkas. Kopumā divu gadu laikā tajās piedalījušies vairāk nekā 350 darbinieki 15 dažādās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vietās, kas kopumā ir vairāki tūkstoši hektāru sakoptu platību. Šogad BTA darbiniekiem 7 pasākumos Baltijā būs iespēja ņemt dalību, pavadot darba dienu brīvā dabā, jo redzam, ka darāmā ir daudz. Liels prieks ir dzirdēt atzinīgus vārdus no Pasaules Dabas Fonda un Dabas aizsardzības pārvaldes, kas vienmēr mūs priecājas redzēt, jo BTA darbinieki dabas sakopšanas talkas veic ar vislielāko atbildību,” skaidro BTA Valdes locekle Evija Matveja.

“Bioloģiskās daudzveidības samazināšanās ir viena no lielākajam vides problēmām šobrīd pasaulē. Par tās izzušanas negatīvajam ietekmēm uz cilvēku veselību, labklājību, tautsaimniecību attīstību kopumā norāda jau dažādu jomu speciālisti. Latvijā esam izveidojuši uzņēmuma BTA, Dabas aizsardzības pārvaldes, Pasaules Dabas Fonda trīspusēju sadarbību bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai. Mēs ceram, ka mūsu iniciatīva un paveiktie darbi būs arī iedvesmojošs piemērs zemju īpašniekiem Latvijas dabas daudzveidības saglabāšanā,” uzskata Pasaules Dabas Fonda direktors Jānis Rozītis.

Lai veicinātu vēl lielāku sabiedrības interesi un aicinātu klientus iesaistīties iniciatīvas “Daru labu dabai” pasākumos, BTA maija mēnesī no katras pārdotās Nekustamā īpašuma apdrošināšanas polises 0,25 EUR ziedos Pasaules Dabas Fondam. Tādējādi ceram, ka vēl plašāk izskanēs iniciatīvas “Darbu labu dabai” aicinājums un sabiedrībā populārākas kļūs nevis tikai pastaigas dabā, bet atpūta ar pievienoto vērtību - atjaunotu un saglabātu dabas vērtību kādā skaistā vietā.

“Ar prieku turpināsim aizsākto sadarbību ar BTA, jo cilvēka iesaiste bioloģiskās daudzveidības un biotopu saglabāšanai ir vitāli nepieciešama. Straujteču atjaunošana, bioloģiski vērtīgu pļavu atkrūmošana, cīņa ar invazīvajām sugām, dižkoku atēnošana - tas ir tikai neliels klāsts no tiem darbiem, kuros aicinām iesaistīties lielākus un mazākus darba vai draugu kolektīvus visā Latvijā,” skaidro Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Juris Jātnieks.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais