Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Viņķele: Trūcīgajiem Latvijas iedzīvotājiem vajag valsts apmaksātu zobārstniecību

© F64

Trūcīgajiem Latvijas iedzīvotājiem nepieciešamas valsts apmaksātas zobārstniecības programmas, tomēr tas ir finansējuma jautājums, atzina veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pasaules Veselības Organizācija iepriekš norādījusi, ka Latvijā īpaša uzmanība būtu jāpievērš ārstniecības un zobārstniecības pakalpojumiem, jo īpaši starp nabadzīgiem cilvēkiem, ambulatorajai ārstēšanai nepieciešamo zāļu pieejamības uzlabošanai, paplašinot kompensējamo zāļu sarakstu, samazinot līdzmaksājumu daļu.

Ministre norādīja, ka piekrīt PVO secinājumam, tomēr atzina, ka šī jautājuma risināšana būs atkarīga no finansējuma pieejamības.

Vienlaikus jau tagad, pēc Viņķeles paustā, ar "ļoti lēniem solīšiem" valsts sāk apmaksāt noteiktus zobārstniecības pakalpojumus atsevišķām personu grupām, piemēram, nupat tika pieņemts lēmums finansēt zobu izraušanu personām ar psihiskās veselības traucējumiem.

Tāpat Viņķele piebilda, ka tiek īstenota arī programma, kurā gadā 200 trūcīgi pensionāri saņem zobārstniecības pakalpojumus.