LVRTC valsts budžetā līdz gada beigām ieskaitīs 9,68 miljonus latu

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) maksājums par valsts kapitāla izmantošanu 2009.gadā būs 9,68 miljoni latu.

Saskaņā ar jau iepriekš pieņemto valdības lēmumu uzņēmumam minētā summa valsts budžetā ir jāieskaita līdz šā gada 20.decembrim, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne.

Par valsts kapitāla izmantošanu 2008.gadā LVRTC valsts budžetā ieskaitīja16,8 miljonus latu.

LVRTC 2009.gada peļņu 7,38 miljonu latu apmērā līdztekus pamatdarbības ieņēmumiem veido dividenžu ieņēmumi no līdzdalības SIA "Latvijas Mobilais telefons" kapitālā un procentu ieņēmumi no naudas līdzekļu izvietošanas. Valsts budžetā papildus tiks ieskaitīti arī 2,3 miljoni latu no 2007.gada nesadalītās peļņas.

Saskaņā ar LVRTC akcionāra - Satiksmes ministrijas - šodien apstiprināto uzņēmuma gada pārskatu LVRTC neto apgrozījums 2009.gadā bija septiņi miljoni latu, un tas ir palicis 2008.gada līmenī.

2009.gadā uzņēmums ir panācis būtisku pamatdarbības izmaksu samazinājumu, tostarp samazinot personāla izmaksas par gandrīz 23%, salīdzinot ar 2008.gadu.

Pērn nodokļos uzņēmums valstij kopumā nomaksājis 2,5 miljonus latu, no kuriem 0,9 miljonus latu veido uzņēmuma ienākuma nodoklis, 0,7 miljonus latu - sociālā nodokļa iemaksas, pievienotās vērtības nodoklī nomaksāti 0,5 miljoni latu, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī - 0,4 miljoni latu.

Laikposmā no 2007. līdz 2009.gadam LVRTC valsts budžetā kopumā ieskaitījis 37,2 miljonus latu, no kuriem 7,1 miljonu veido nodokļu maksājumi, bet maksājumi par valsts kapitāla izmantošanu - 30,1 miljonu latu. Pieskaitot šodien akcionāra apstiprināto LVRTC maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu, valsts budžets kopumā par šiem trim gadiem no LVRTC būs saņēmis gandrīz 47 miljonus latu.

Pagājušā gada nozīmīgākie investīciju projekti LVRTC ir saistīti ar zemes ciparu televīzijas ieviešanu Latvijā, izbūvējot un ekspluatācijā nododot pirmos trīs apraides tīklus. Šogad darbi tiek turpināti, pabeidzot vēl četru apraides tīklu izveidi.

2009.gada 31.maijā LVRTC kļuva par oficiālo sertifikācijas pakalpojumu, tostarp e-paraksta, sniedzēju valstī, pārņemot visas šo pakalpojumu saistības no Latvijas Pasta.

Svarīgākais