Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Astoņiem tā dēvētās Uzvaras dienas svinētājiem diena beidzas slimnīcā

© Sanita Ceirule/ F64 Photo Agency

Vakar Neatliekamās medicīniskās palīdzība dienesta (NMPD) mediķi no tā dēvētajām Uzvaras dienas svinībām slimnīcās nogādāja astoņus cilvēkus, tostarp divas sievietes, kuras cieta ceļu satiksmes negadījumā, informēja dienestā.

Slimnīcā tika nogādāti gados vecāki cilvēki saistībā ar pārmērīgu alkohola lietošanu, kā arī dažādām hroniskām saslimšanām, kuras pēkšņi saasinājušās.

Kā ziņots, ceturtdien Rīgā, Uzvaras pieminekļa apkārtnē, visu dienu norisinājās dažādi pasākumi par godu 74.gadadienai kopš Padomju Savienības Sarkanās armijas uzvaras pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Padomju laikos šajā datumā tika svinēta "Uzvaras diena". Tradicionāli daudzu krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Kā jau ierasts, pasākumos Uzvaras pieminekļa apkārtnē piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par atrašanos publiskā vietā stiprā alkohola reibumā, neatļautu urinēšanu un citiem pārkāpumiem.